ندای لرستان
افزایش نگران‌کننده تصادفات جاده‌ای در لرستان؛ زنگ خطر جدی برای مسئولان
چهارشنبه 24 ارديبهشت 1404 - 16:50:27
ندای لرستان - معاون دادگستری لرستان با بیان اینکه در سال 1402، 484 نفر در تصادفات درون و برون‌شهری استان جان باخته‌اند و بیش از هشت هزار نفر نیز مجروح شده‌اند، گفت: این روند صعودی، زنگ هشداری برای دستگاه‌های مسئول است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، بیژن دارایی، امروز _ چهارشنبه بیست‌وچهارم اردیبهشت_ در جلسه شورای پیشگیری استان با اشاره به اختلاف آمارهای تصادفات میان پزشکی قانونی و نیروی انتظامی اظهار کرد: آنچه مسلم است، افزایش نگران‌کننده مجروحان تصادفات است که نیازمند رسیدگی فوری و هدفمند دارد.
وی با بیان اینکه در سال 1402، 484 نفر در تصادفات درون و برون‌شهری استان جان باخته‌اند و بیش از هشت هزار نفر نیز مجروح شده‌اند، افزود: این روند صعودی، زنگ هشداری برای دستگاه‌های مسئول است و همچنین در تعطیلات نوروز 1403، تعداد جان‌باختگان از 30 نفر در سال گذشته به 36 نفر رسیده و 442 نفر نیز مجروح شده‌اند.
دارایی با اشاره به نقش ناایمنی جاده‌ها و ضعف فرهنگ ترافیک در بروز حوادث، تصریح کرد: مطابق ماده 59 قانون برنامه هفتم توسعه، ادارات راه موظف به کاهش سالانه 10 درصدی تلفات و ایمن‌سازی مسیرها هستند. وی همچنین از بی‌اثر بودن مصوبات پیشین شورا در حوزه فرهنگ‌سازی ترافیک انتقاد کرد.
محورهای پرخطر لرستان زیر ذره‌بین راهداری عارف امرایی، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای لرستان نیز با اشاره به محورهای پرخطر از جمله پل سیمره، زانوگه، پلدختر، پل زال و دو راهی‌های زالی به نهاوند و هرسین گفت: این محورها نیازمند ایمن‌سازی فوری هستند.
وی از ثبت 351 تصادف در سال گذشته و جان‌باختن 422 نفر خبر داد و افزود: بخش قابل توجهی از تصادفات در ایام اربعین و مسیرهای جنوب استان رخ داده است. امرایی خاطرنشان کرد: 46 درصد جان‌باختگان در صحنه، هفت درصد حین انتقال و 47 درصد در مراکز درمانی فوت کرده‌اند.
به گفته وی، 61 درصد حوادث در شعاع 30 کیلومتری ورودی شهرها و 52 درصد به دلیل برخورد وسایل نقلیه، عمدتاً رخ‌به‌رخ، رخ داده است. همچنین 77 درصد تصادفات در نقاط عادی و 23 درصد در نقاط حادثه‌خیز به وقوع پیوسته است.
امرایی از شناسایی 22 نقطه پر تصادف در استان خبر داد و گفت: اصلاح 17 نقطه انجام شده و ایمن‌سازی پنج نقطه باقی‌مانده با پیشرفت 70 درصدی در حال انجام است. همچنین 117 نقطه پرخطر توسط پلیس‌راه شناسایی شده که در 66 مورد اقدامات ایمنی صورت گرفته است. 28 پروژه ایمن‌سازی نیز در 50 نقطه در حال اجراست.
چالش‌های اجتماعی و ترافیکی لرستان از نگاه پلیس سردار یحیی الهی، فرمانده انتظامی لرستان با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی برای مقابله با معضلاتی چون تیراندازی و تصادفات، گفت: عامل انسانی علت بیش از 70 درصد تصادفات است و آموزش فرهنگی می‌تواند تأثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه زیرساخت‌های شهری پاسخگوی رشد خودروها نیست، افزود: ترافیک در خرم‌آباد و سایر شهرها به‌صورت مقطعی مدیریت می‌شود. الهی همچنین از وجود 3500 معتاد متجاهر در استان خبر داد که نگهداری آن‌ها نیازمند پشتیبانی مالی است.
وی به ماده 113 برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: بر اساس این ماده، رسیدگی به تصادفات منجر به فوت یا نقص عضو به پلیس و بیمه واگذار شده است.
لزوم اقدام پیشگیرانه و مسئولیت‌پذیری جمعی سعید شهواری، رئیس کل دادگستری لرستان ، با اشاره به فلسفه شکل‌گیری شورای پیشگیری، گفت: هدف اصلی، شناسایی و رفع بسترهای جرم‌زا پیش از وقوع جرم است. اجرای صحیح سیاست‌های پیشگیرانه، ضمن کاهش هزینه‌ها، مانع فشار بر دستگاه‌های انتظامی و قضائی می‌شود.
وی از برخی دستگاه‌ها به‌دلیل کوتاهی در انجام وظایف قانونی انتقاد کرد و خواستار گزارش فوری عملکرد آن‌ها شد. شهواری، حاشیه‌نشینی و کم‌برخورداری را بسترهای اصلی آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: نبود زیرساخت‌های خدماتی و فرهنگی در برخی محلات شهری، بسترساز افزایش جرایم شده است.
رئیس کل دادگستری لرستان با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی برای کاهش تصادفات، تصریح کرد: صداوسیما آمادگی همکاری دارد اما دستگاه‌های اجرایی از این ظرفیت بهره کافی نبرده‌اند.
وی تأکید کرد که فرهنگ‌سازی باید فراتر از بنر و بیلبورد بوده و در محیط‌های شهری، آموزشی و رسانه‌های دیجیتال تداوم پیدا کند.
شهواری خاطرنشان کرد: دستیابی به امنیت پایدار و کاهش آسیب‌های اجتماعی، مستلزم هم‌افزایی و پرهیز از نگاه بخشی است.
کد خبر 866134

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/1026581/افزایش-نگران‌کننده-تصادفات-جاده‌ای-در-لرستان؛-زنگ-خطر-جدی-برای-مسئولان
بستن   چاپ