ندای لرستان - ایرنا /معاون توسعه و امور زیربنایی امور عشایری لرستان گفت: به منظور تامین آب شرب مناطق عشایری این استان سال گذشته 130 میلیارد ریال هزینه شده است.
ابراهیم جاپلق بیان کرد: تامین آب شرب مناطق عشایری استان بعنوان یکی از اولویت های این اداره کل در دستور کار قرار دارد و در این راستا طی سال گذشته 80 میلیارد ریال در حوزه آبرسانی ثابت و 50 میلیارد ریال در زمینه آبرسانی سیار هزینه شده است.
بازار
![]()
وی با بیان اینکه اکنون 50 درصد مناطق عشایری و 55 درصد خانوارهای ساکن این مناطق از آب شرب پایدار بهره مند هستند، اظهار داشت: سال گذشته در این راستا 10 پروژه آبرسانی در مناطق عشایری انجام شده است.
معاون توسعه و امور زیربنایی امور عشایری لرستان با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص تامین آب پایدار در مناطق عشایری لرستان افزود: حفاری چاه و بهسازی چشمه ها و توزیع لوله آب بصورت ماهیانه در اولویت این اداره کل قرار دارد.
جاپلق با بیان اینکه 25 آبشخور دام مناطق عشایری استان بهسازی شده است، یادآور شد: همچنین 300 مترمکعب منبع ذخیره آب شرب و یک دهنه چاه طی سال گذشته در مناطق عشایری استان احداث شد.
وی گفت: به منظور آبرسانی به مناطق عشایری این استان طی سال گذشته 12 کانون در مناطق مختلف آبرسانی، 25 کیلومتر خط انتقال آب و لوله گذاری انجام، 25 دهنه چشمه بهسازی و آبرسانی سیار برای هفت هزار خانوار عشایری صورت گرفت.
معاون اداره کل امور عشایری لرستان با اشاره به اینکه احداث هفت مخزن ذخیره آب به منظور تامین آب شرب و کشاورزی انجام شد، اضافه کرد: در این راستا چهار مخزن 50 و سه مخزن 20 متر مکعبی ایجاد شده است، همچنین بهسازی چشمه، احداث آبشخورهای دامی و حفاری یک حلقه چاه به منظور تامین آب مورد نیاز عشایر استان نیز در این مناطق صورت گرفت.
جاپلق ادامه داد: در راستای آبرسانی سیار به مناطق عشایری استان نیز 10 دستگاه تانکر آبرسان 12 هزار لیتری به صورت سیار توزیع آب به چادرهای عشایری استان را انجام می دهند.
وی عنوان کرد: آبرسانی سیار با استفاده از هشت تانکر در مناطق قشلاقی استان به صورت کامل انجام می شود و 2 تانکر آبرسان نیز در اختیار کوهدشت و چگنی قرار دارد که با توجه به موضوع کم آبی در این مناطق به صورت 12 ماهه کار آبرسانی سیار به این مناطق انجام می شود.
معاون اداره کل امور عشایری لرستان تاکید کرد: در مناطق ییلاقی استان با توجه به وجود تعداد بیشتری چشمه و رودخانه نیاز چندانی برای آبرسانی سیار وجود ندارد.
جاپلق در خصوص تامین برق مناطق عشایری لرستان نیز گفت: بر اساس برنامه اولیه تمام مناطق عشایری استان باید از پنل خورشیدی بهره مند می شدند که با توجه مشکلات تامین اعتبار تاکنون 2 هزار پنل خورشیدی در اختیار خانوارهای عشایری قرار گرفته است که از این تعداد سال گذشته 700 پنل در مناطق عشایری توزیع شده است.
به گزارش ایرنا جامعه عشایری استان با 14 هزار و 638 خانوار با جمعیتی معادل 83 هزار و 739 نفر در قالب 13 ایل و 15 طایفه مستقل سازمان یافته است که مهمترین طوایف عشایری استان را ایل های بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و چگنی تشکیل می دهند.
از این تعداد حدود 11 هزار و 200 خانوار کوچ رو هستند و 6 ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال استان های ایلام، خوزستان و جنوب لرستان مستقر می شوند.
http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/1026097/130-میلیارد-ریال-برای-آبرسانی-به-عشایر-لرستان-هزینه-شد