ندای لرستان
16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407
چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404 - 23:13:24
ندای لرستان - «آبسرده» یکی از سدهای شهرستان بروجرد است که عملیات اجرایی آن در بهار سال 88 آغاز شد و متأسفانه پس از حدود 16 سال همچنان رنگ افتتاح و بهره‌برداری به خود ندیده است.
سد «آبسرده» در زمان کلنگ‌زنی با این مبنا که از نوع خاکی تک قوسی با هسته رسی است و ارتفاع سد از پی 84 متر، طول تاج 457 و عرض تاج 10 متر است عملیات اجرایی‌اش آغاز شد، هدف از اجرای این سد کنترل جریان‌های سطحی در محدوده طرح، ذخیره آب برای توسعه آبیاری اراضی پایین‌دست به وسعت چهارهزار و 200 هکتار، تولید انرژی برق‌آبی به میزان شش مگاوات، تنظیم آب کشاورزی به میزان 74.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
57 میلیون مترمکعب در سال بود. ابتدا سد «آبسرده» صرفاً پروژه‌ای برای تأمین نیازهای کشاورزی بود؛ اما در ادامه علاوه بر کشاورزی، برای آب شرب مصرفی شهرستان بروجرد مدنظر قرار گرفت.
شتاب سد «آبسرده»
رضا آریایی معاون عمرانی استانداری لرستان امروز چهارشنبه در جریان بازدید از این پروژه سدسازی با اشاره به اهمیت پروژه‌های آبی و عمرانی برای توسعه شهرستان بروجرد و بهبود زیرساخت‌های منطقه، بر پیگیری جدی روند اجرایی این پروژه تأکید کرد.
وی تصریح کرد: این پروژه از سال 1388 شروع به فعالیت کرده که متأسفانه در سال‌های گذشته عملاً پیشرفت مطلوبی نداشته است.
معاون عمرانی استانداری لرستان، افزود: خوشبختانه در دو سه سال اخیر عملیات اجرایی این پروژه شتاب بیشتری گرفته که تا امروز در حدود 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
اختصاص 300 میلیارد برای ساخت سد طی امسال
آریایی، تصریح کرد: امیدواریم باتوجه‌به اینکه این پروژه در ردیف پروژه‌های پیشران شهرستان بروجرد و استان لرستان قرار دارد، با تأمین اعتبار هزار و 600 همتی که برای تکمیل این پروژه مورد نیاز است، تا سال 1407 به بهره‌برداری کامل برسد.
وی افزود: امسال از محل منابع ملی 300 میلیارد تومان برای سد «آبسرده» در نظر گرفته شده است که قطعاً با پیگیری‌ها و اعتباراتی که در اختیار وزارت‌خانه است، این رقم افزایش پیدا خواهد کرد.
افتتاح «آبسرده» در 1407
معاون عمرانی استانداری لرستان، افزود: بخش‌های اصلی سد، احداث شده است و امسال تمرکز ما بیشتر بر روی اعتبارات مورد نیاز این پروژه خواهد بود.
آریایی، بیان داشت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده و پیگیری‌هایی که از سوی استاندار و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی صورت خواهد پذیرفت پیش‌بینی ما این است که پروژه قطعاً تا سال 1407 به بهره‌برداری کامل برسد.
پیشرفت 54 درصدی سد
داریوش حسن‌نژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان نیز در جریان این بازدید ضمن ارائه گزارشی از مشخصات فنی سد «آبسرده»، اظهار داشت: سد مخزنی «آبسرده» از نوع سنگ‌ریزه‌ای با هسته رسی با طول تاج 425 متر و ارتفاع 85 متر است.
وی گفت: حجم مخزن این سد به 61 میلیون مترمکعب می‌رسد که ظرفیت قابل‌توجهی برای تأمین آب شرب و کشاورزی دارد.
مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان، افزود: این سد با حجم تنظیم 75 میلیون مترمکعب در سال به‌منظور تأمین آب شرب و صنعت و همچنین کنترل سیلاب شهرستان بروجرد و با آبی کردن چهارهزار و 200 هکتار از اراضی دیم منطقه در حال اجرا است.
حسن‌نژاد، عنوان کرد: سد «آبسرده» با پیشرفت فیزیکی 54.93 درصدی، علاوه بر تأمین آب شرب می‌تواند در حین ساخت زمینه اشتغال 200 نفر و در زمان بهره‌برداری هزار و 750 نفر را فراهم کند.
کد خبر 6452748

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/1023732/16-سالگی-سد-«آبسرده»؛-افتتاح-شاید-1407
بستن   چاپ