ندای لرستان

آخرين مطالب

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید! علمي

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید (CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.
به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.
اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.
آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها، از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.
کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.
در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.
از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.
در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.
پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.
در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.
افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.
هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.
خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.
هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.
با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.
هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.
وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/950062/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارگروه‌های اندیشه‌ورزی اقتصادی در لرستان تشکیل شوند

اپراتورها نقاط کور آنتن‌دهی و اینترنت را شناسایی و مرتفع کنند

روایت کانال 13 عبری از سرانجام عادی‌سازی رابطه عربستان و اسرائیل

داستان 17 سقوط

چند درصد از ایرانیان شاغل‌اند؟

آمار مسافران جهان اعلام شد

فقدان وزیر و آینده وزارت خارجه

گامی تاریخی علیه سران اسرائیل

بزرگداشت رئیس جمهور شهید و همراهانش در خرم آباد

فایل صوتی جنجالی وزیر دفاع اسرائیل

استاندار مرکزی: آیت‌الله رئیسی «هپکو» را از خاک ذلت بلند کرد

شعب کشیک بانک‌ها فردا فعال هستند؛ تعداد شعب فعال 2 برابر شد

اولین آهنگ ویژه شهادت آیت الله رئیسی ؛ خادم الرضای مردم

سفر آیت الله رئیسی به مازندران برای جامعه ایثارگری منشا خیر و برکت بود

فعالیت پنج کارگاه آسفالت در محور اراک - بروجرد

آیین بزرگداشت شهادت رئیس‌جمهور در دانشگاه لرستان

تکانه یا تغییر؟ درباره تأثیرپذیری چهار نهاد کشور از سانحه اخیر

اعتبار مجوزهای الکترونیکی منقضی‌شده تمدید می‌شود

تائید صحت مرحله دوم انتخابات خرم آباد و چگنی

تحریم‌های هوانوردی و جان‌هایی که می‌روند

برقراری قطارهای فوق العاده تهران-مشهد

مهمترین برنامه بهزیستی ایجاد سلامت اجتماعی و پیشگیری از معلولیت است

10 رکورد مثبت اقتصادی

سقوط در شیب دره

واردات 120 هزار تن برنج خارجی به کشور

مسیریابی بورس در خرداد

بزرگداشت رییس‌جمهور شهید و همراهان وی در حوزه کمالیه خرم‌آباد

سلیمی نمین: رئیسی رفاه خود را بر رفاه ملت ترجیح نداد

ضعف عیان وزیر

روایت یک امدادرسانی ناتمام

فروش 71 کیلوگرم شمش طلا در بیست و هشتمین حراج مرکز مبادله

تاثیر ورزش بر سلول های ایمنی حامی عملکرد مغز

سه نکته درباره حادثه اخیر

اعلام برنامه‌های کاهش مصرف برق مشترکان در استان تهران

محصولات زنبور عسل معاف از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند

معرفی رئیس جدید بسیج هنرمندان لرستان

قیمت جهانی نفت نزولی شد

مهمترین برنامه بهزیستی ایجاد سلامت اجتماعی است

بهزیستی جهت پیشگیری از معلولیت تلاش کند

آغاز برداشت گندم و کلزا از مزارع شهرستان پلدختر

رژیم سالم مادران برای بارداری 9 ماهه: 50 هزار کالری غذایی

جلوی 320 تغییرکاربری غیرمجاز در لرستان گرفته شد

آسمان لرستان تحت تأثیر سامانه جدید بارشی

شهردار: تجهیزات و ماشین‌آلات شهرداری خرم‌آباد به شدت فرسوده‌ هستند

آغاز برداشت گندم و کلزا از مزارع پلدختر

افزایش قابل‌توجه جمعیت پرندگان در تالاب‌های لرستان

اصلاحات اقتصادی رئیسی

قیمت جدید محصولات سایپا در خرداد 1403 اعلام شد

صحت انتخابات حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی تأیید شد

تأکید استاندار لرستان بر نظارت بیشتر مدیران اصناف بر بازار