ندای لرستان

آخرين مطالب

چگونه سیاست درهای باز اقتصاد امارات، به بازار املاک این کشور رونق بخشید؟ اقتصادي

چگونه سیاست درهای باز اقتصاد امارات، به بازار املاک این کشور رونق بخشید؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تجارت نیوز / امارات متحده عربی در سال‌های اخیر یکی از اصلی‌ترین کشورهای منطقه در زمینه جذب مهاجر و توریسم بوده و همین مسئله نیز تورم مسکن در این کشور را افزایشی کرده است. امارات اما سیاست‌هایی را در این زمینه به‌کار گرفته که تا حد زیادی به خانه‌دار شدن ساکنان بومی و مهاجران کمک کرده است. 
بازار مسکن در ایران سال‌هاست با افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای روبه‌روست؛ وضعیتی که سیاست‌های غلط دولت‌های مختلف به آن دامن زده و حتی اگر در کوتاه‌مدت روند مثبتی را طی کرده در نهایت پیامدهای منفی آن، غیرقابل اجتناب بوده است. اما حالا که بازار مسکن چند سال گذشته را به این ترتیب طی کرده، دیگر کشورهای منطقه همانند امارات متحده عربی که اقتصادی مشابه اقتصاد ایران، یعنی مبتنی بر فروش نفت داشته‌اند، در حوزه مسکن خود با چه مشکلاتی مواجه هستند و این موانع را به چه ترتیبی سر و سامان داده‌اند؟

وضعیت بازار مسکن در کشور امارات متحده عربی
متوسط قیمت مسکن در امارات متحده عربی طی سال 2023 رشدی حدود 21 درصد را تجربه کرده است. دوبی در این بین نسبت به باقی مناطق با افزایش قیمت 28 درصدی، پیشرو در رشد قیمت مسکن امارات بوده است. قیمت آپارتمان در دوبی میانگین 25 درصد و قیمت ویلا 33 درصد رشد قیمت را در این بازه یک ساله تجربه کرده است. یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد تورم مسکن در امارات متحده عربی مهاجرت گسترده به این کشور و افزایش تقاضا برای خانه‌های لوکس بوده است. امارات با پیشرفت‌هایی که از محل درآمدهای نفتی و افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های اخیر به دست آورده به یکی از مقاصد مهاجران در سراسر جهان به‌ویژه در دوبی تبدیل شده است. از سوی دیگر، رونق اقتصادی در این کشور تقاضا را برای خرید خانه بالا برده است. این درحالی‌ست که به علت کمبود زمین مناسب ساخت در این کشور تقاضای ایجادشده قیمت مسکن را در مسیر صعودی قرار داده است. اما دولت امارات برای گذار از این مشکلات چه سیاست‌هایی را در پیش گرفته است؟
سیاست‌های دولت در بخش مسکن
برای ورود به ماجرای سیاست‌های دولت امارات در زمینه مسکن ابتدا باید به این مساله اشاره کرد که امارات متحده عربی سال‌های گذشته از سرمایه‌گذاری در بخش مسکن به‌عنوان یکی از راه‌های گذار از اقتصاد تک‌محصولی و متکی به درآمدهای نفتی استفاده کرده است. همچنین این کشور با گسترش تجارت، در حوزه‌‌‌های بسیاری وارد عمل شد تا علاوه بر آنکه اقتصاد خود را حفظ کند جایگاهی نیز در اقتصاد جهانی به‌‌‌دست آورد. امارات توانست با پیاده کردن برخی سیاست‌ها با این هدف، هم در زمینه تامین مسکن مناسب برای شهروندان مقیم خود گام بزرگی بردارد و هم افراد بسیاری را از کشورهای خارجی جذب کند تا در این حوزه در شهرهای مختلف امارات به‌ویژه دوبی سرمایه‌گذاری کنند.
دولت امارات سیاست‌گذاری در بخش تامین مسکن برای تمام شهروندان را از چند مسیر پیگیری کرده است. نخستین حمایت دولت مربوط به گروهی از شهروندان است که زمین مسکونی برای ساخت در اختیار دارند، اما تامین هزینه‌های ساختمان‌سازی برای آنها مشکل است. از سوی دیگر بودجه‌ای نیز برای شهروندانی با توانایی مالی بازپرداخت وام در نظر گرفته شده است و وام‌‌‌های بلندمدت بدون بهره ساخت مسکن داده می‌شود.
در این بین و فارغ از کمک‌های مالی و دیگر تسهیلات ر زمینه ساخت مسکن، نخستین و مهم‌ترین شکل تامین خانه در این کشور، ارائه مسکن دولتی برای شهروندانی است نسبت به باقی مردم درآمد پایین‌تری دارند. 
تامین مسکن به شیوه ایالتی
کشور امارات به‌صورت فدرالی اداره می‌شود و در این راستا پیاده‌سازی سیاست‌ها نیز در آن تفاوت‌هایی با حکومت‌های مرکزی دارد. تامین مالی مسکن در امارات از سه طریق دولت فدرال، دولت‌‌‌های محلی و بخش خصوصی انجام می‌شود.
این تامین مالی در حوزه ایالتی از ساختار هر ایالت پیروی می‌کند و به هر امیرنشین این امکان را می‌دهد که بر سرزمین‌‌‌های خود حکومت کنند. در این راستا اختیارات و توانمندی‌‌‌ها بین حکومت مرکزی و دولت‌‌‌های محلی توزیع شده است.
انواع وام مسکن در امارات متحده عربی
یکی از راهکارهای رونق و تسهیل خریدو فروش مسکن، تسهیلات مسکن است. وام‌های مربوط به بخش مسکن در امارات تنها محدود به بومیان این کشور نیست و در راستای اهداف جذب مهاجر برای سرمایه‌گذاری تسهیلاتی هم به مهاجران متقاضی خرید مسکن در این کشور تعلق می‌گیرد.
نخستین نوع از وام‌های مسکن در کشور امارات متحده عربی، وام های مسکن با نرخ ثابت است که نرخ بهره این وام برای کل دوره وام ثابت است. این موضوع می‌تواند ثبات پرداخت ماهانه را برای وام گیرندگان فراهم کند.
تسهیلات بعدی به وام‌های با نرخ متغیربازمی‌گردد، نرخ بهره این تسهیلات ممکن است در طول دوره بازپرداخت وام افزایش یا کاهش یابد. نرخ متغیر سود می‌تواند متقاضیان را در معرض خطر افزایش پرداخت ماهانه قرار دهد.
تهسیلات دیگری نیز در این حوزه قرار دارد که پرداخت سود را برای یک دوره معمولاً پنج یا 10 ساله، به وام گیرندگان مهلت می‌دهد. بعد از این بازه وام‌گیرنده می‌تواند اصل وام را به‌صورت کامل پرداخت کند.
وام دیگری نیز در قوانین بانکی این کشور وجود دارد به متقاضیان خرید خانه جدید اختصاص داده می‌شود و نکته قابل توجه آن پرداخت این تسهیلات پیش از فروش خانه فعلی است. این نوع تسهیلات غالبا کوتاه‌مدت هستند و نرخ بهره آن از متوسط دیگر تسهیلات بالاتر است.
تسهیلات مسکن بدون پیش‌پرداخت نیز یکی از برنامه‌ریزی‌های دولت در زمینه خرید خانه است و به وام‌گیرندگان اجازه می‌دهد بدون پیش‌پرداخت بتوانند خانه بخرند. البته، وام گیرندگان باید نرخ بهره بالاتری برای این نوع وام ها بپردازند.
آخرین تقسیم‌بندی وام‌های مسکن در امارات متحده عربی مربوط به وام های مسکن دولتی است. این دسته از وام‌ها از سوی دولت به متقاضیان مسکن دولتی داده می‌شود. به نظر می‌رسد تنوع تسهیلات خرید مسکن و باز بودن درهای سرمایه‌گذاری در حوزه املاک کشور امارات، یکی از اصلی‌ترین دلایل رونق بازار مسکن این کشور برای بومیان و خارجی‌ها باشد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/943815/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

شمایل دکترین هسته‌ای اصولگرایان

جبهه پایداری به دنبال تصاحب کامل هیات رئیسه مجلس است

اولتیماتوم به بانک مرکزی

دفاع «جوان» از تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه

روحانی مخالف کاندیداتوری خاتمی بود

ضرب‌الاجل به پاستور

وجدان بیدار در جامعه بیمار

خشونت‌‌ در چهاردیواری‌های بدون شاهد

تسخیر دانشگاه

3 سال انتظار برای ارشاد مدیران

فارن افرز: خبری از ظهور اتحاد ضد ایرانی در خاورمیانه نیست

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس: سرکار گذاشتن مردم با خودروهای برقی کار درستی نیست

گوشت دوباره گران می‌‌شود؟

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان با یک ثبت‌نام ساده

ادامه روند کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز

بدترین روز بورس آمریکا در یک سال گذشته

آخرین وضعیت ارائه ارز از زبان معاون ارزی مرکز مبادله

افزایش 30 تا 50 درصدی قیمت جهانی حبوبات/ واسطه‌ها بازار را بهم می‌ریزند

واگذاری سرخابی‌ها به بخش خصوصی موفق خواهد بود؟

پیش‌بینی مردم درباره عوامل موثر بر افزایش قیمت‌ها در سال جاری

رشد 15 درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

چراغ قوه جیبی چندکاره Kit

تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری

قاری قرآن و مجری برنامه‌ی مذهبی "محفل"، پسر دایی علیرضا قربانی، خواننده‌ی مشهور است

ضرب الاجل استاندار لرستان برای تکمیل ساختمان استانداری

راه‌‌آهن لرستان در مسیر ریل‌گذاری

برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی شهدای عملیات حاج عمران در شهرستان دلفان

ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز 110 میلیمتر پلی اتیلن در چگنی

63 درصد داوطلبان کنکور در لرستان دختران هستند

دعوت استاندار از سرمایه گذاران و خیران برای مشارکت در طرحهای توسعه استان

دعوت استاندار لرستان سرمایه گذاران و خیران برای مشارکت در طرحهای توسعه استان

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد

دولت از استاندار جدید لرستان حمایت کند/ لزوم برخورد قاطع با فساد

افتتاح مجتمع چند منظوره آوای کوچه فیلم در بروجرد

تسریع در تکمیل جاده پلدختر - خرم‌آباد مطالبه مردم است

مردم در انتخاب فرد اصلح نگاه قبیله‌ای را کنار بگذارند

مهلت 3 ماهه استاندار لرستان جهت تکمیل برج امید

امام جمعه خرم آباد:فروپاشی دژ سست استعمار در منطقه

امید تازه در پروژه 10ساله لرستان/ برج‌های دوقلو احیا می‌شود؟

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای از سرگیری ساخت هتل صخره‌ای

کمبود 250 میلیاردی برای احداث ساختمان استانداری لرستان

برپایی بیمارستان صحرایی در روستای فرهاد اباد دلفان-لرستان

بساط ویژه‌خواری برچیده شود/ جایگاه شغلی کارگران ارتقا یابد

ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد

بازدید استاندار از چند طرح عمرانی و اقتصادی خرم آباد

بازدید استاندار لرستان از چند طرح عمرانی و اقتصادی خرم آباد

اجرای طرح جهادی پلیس پاسخگو در خرم آباد

مهدی هفت چشمه در پرتاب چکش نقره‌ گرفت

پرداخت 800 میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان