ندای لرستان

آخرين مطالب

یافته‌های تازه دانشمندان:

تلقی شخصی افراد از کیفیت خواب شان مهم‌تر از ساعات واقعی خواب است علمي

تلقی شخصی افراد از کیفیت خواب شان مهم‌تر از ساعات واقعی خواب است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - پژوهشگران می‌گویند اطلاع از داده‌های دستگاه‌های خواب‌سنج ممکن است آنگونه که تصور می‌شود تاثیری بر احساس رضایت فرد از زندگی نداشته باشند.

نتایج یک مطالعه تازه نشان می‌دهد میزان رضایت شخصی فرد از خواب شبانه‌‌اش با احساس خوب فرد در روز بعد ارتباط مستقیم دارد، صرف نظر از اینکه اپلیکیشن‌های برآورد کیفیت خواب چه چیزی را نشان بدهند.
در این تحقیق که توسط محققان در دانشگاه وارویک انگلستان انجام شده است، خواب 109 دانشجوی 18 تا 22 ساله در یک پژوهش دو هفته‌ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
در این آزمایش به دست دانشجویان یک مچ‌بند حساس به حرکت بسته شد تا از روی تکان‌ خوردن شرکت‌کنندگان در شب، کیفیت خواب آنها تخمین زده شود. همچنین پرسش‌نامه‌هایی میان آنان توزیع شد تا محققان بتوانند در مورد خواب شب گذشته آنان و احساس رضایتشان از روز بعد اطلاعاتی به دست آورند.
برای مثال پژهشگران از آنان می‌پرسیدند چه ساعتی به رختخواب رفتند، چه ساعتی از خواب بیدار شدند، چه ساعتی از رختخواب بیرون آمدند و چقدر از پروسه خواب خود راضی بودند؟ همچنین سوالاتی در مورد خلق و خوی آنها و میزان رضایتشان از زندگی در روز بعد از آنان پرسیده شد بدون اینکه شرکت‌کنندگان از اطلاعات به دست‌آمده از دستگاه خواب‌سنج مطلع باشند.
یافته‌ها نشان داد که رضایت شخصی از نحوه خواب، به طور مداوم با احساس رضایت از زندگی روزانه مرتبط است. هر چه دانشجو بهتر بخوابد، روحیه و رضایت او از زندگی در روز بعد بهتر است. این در حالی است که اطلاعات ارائه شده توسط دستگاه خواب با وضعیت رضایتمندی دانشجویان در روز بعد مرتبط نبود.
آنیتا لنیس، روانشناس و پژوهشگر در دانشگاه وارویک و نویسنده اصلی این مقاله، در این باره می‌گوید: «ارزیابی شخصی افراد از کیفیت خوابشان (و نه کیفیت سنجیده‌شده توسط دستگاه) اثر مهمی بر زندگی افراد دارد.»
وی با بیان اینکه غیرمعمول نیست فردی در صبح احساس شادابی کند در حالی ‌که دستگاه خواب‌سنج چیز متفاوتی را نشان دهد، اضافه کرد: «نتایج نشان می‌دهد که مثبت‌اندیشی در مورد خواب می‌تواند احساس سعادتمندی فرد را افزایش دهد.»
محققان می‌گویند محدودیت‌های موجود، تعمیم نتیجه این پژوهش به جمعیت بزرگتر را غیرممکن می‌کند چرا که برای مثال دستگاه‌های مچ‌بند خواب را دقیقاً اندازه‌گیری نمی‌کنند، بلکه از تکان‌های بدن برای تخمین عمیق بودن خواب استفاده می‌کنند. امری که می‌تواند نتایج را تا حدی غیردقیق سازد.
نئومی شاه، مدیر برنامه پزشکی خواب در دانشکده پزشکی دانشگاه ماونت ساینا در نیویورک، در این باره می‌گوید: «آنچه مهم‌ است این است که به جای نگاه کردن به آنچه دستگاه‌ها می‌گویند، به احساس خود در مورد خواب خود توجه کنید.»
او افزود: «در واقع این مطالعه می‌تواند نشان دهد که ابزارهای پوشیدنی و فناوری‌های جدید می‌توانند بر احساس رضایت برخی افراد تأثیر منفی بگذارند.»
نتایج این تحقیق در نشریه علمی «Emotion» منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/911555/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جوان/ رژیم صهیونی و تازیانه سخت سنت الهی

سرمقاله فرهیختگان/ علوم‌انسانی در حوزۀ سرآمد و پیشرو

توافقی که به سود آمریکا بود اما برای اسرائیل نه

سرمقاله وطن امروز/ در دنیای چمبرلین‌ها تو چرچیل باش

آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت های بانکی از مردادماه

کاهش ساعات ادارات در جبران ناترازی برق

قیمت 4 قلم کالای اساسی تعیین شد

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه لرستان و دانشگاه کاشان

راهیابی هنرمندان دورودی به جشنواره ملی خرمشهر

توقیف 53 وسیله نقلیه متخلف در بروجرد

سارقان تجهیزات مخابراتی در بروجرد دستگیر شدند

همایش «خانواده شاد» در خرم‌آباد برگزار شد

دره خرم‌آباد در انتظار جهانی شدن

130 میلیارد ریال برای آبرسانی به عشایر لرستان هزینه شد| توزیع 2 هزار پنل خورشیدی

یادواره شهدای دانشجوی دانشگاه لرستان برگزار شد

3 عنوان کتاب در یادواره شهدای دانشگاه لرستان رونمایی شد

عزت و استقلال کشور مدیون جان‌فشانی‌های شهدا است

130 میلیارد ریال برای آبرسانی به عشایر لرستان هزینه شد

سرمقاله همشهری/ فناوری هسته‌ای؛ مرز اقتدار و انقیاد

سرمقاله جام جم/ رویدادی تاریخی که مبدأ تحول‌ شد

سرمقاله شرق/ سرمایه‌گذاری فقط مالی نیست

آتش‌بس تعرفه‌ای 90 روزه بین چین و آمریکا؛ طلا ریخت

عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

رشد 79 هزار واحدی شاخص بورس

علت محکوم شدن اسنپ فود در شکایت تپسی فود از آن چه بود؟

دیگه ماشینو کارواش نبر ... اونم با 228 تومن

در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش ایران؛ امضای تفاهم‌نامه همکاری میان پتروشیمی جم و شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی

یارانه گوشت حذف شد؛ هشدار وزارت جهاد به تصمیم سازمان برنامه

ثبت رسمی فرودگاه خرم‌آباد به‌عنوان ایستگاه پروازی حجاج / ایجاد ایرلاین بومی چشم‌اندازی بنیادین برای توسعه هوایی لرستان

«حاج کرم رضا ارزانی پور» پیر غلام خرم‌آبادی تکریم شد

نمایشگاه مشاغل خانگی در بروجرد برپا شد

2 نیروگاه برق با ظرفیت 8 مگاوات در لرستان راه‌اندازی می‌شود

تولید 38 مگاوات برق در نیروگاه‌های پراکنده گازی لرستان

دیدار مدیرکل آموزش با دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید مدارس و دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان

تکریم پیرغلام حسینی، حاج کرم رضا ارزانی‌پور در خرم‌آباد

آغاز خرید تضمینی گندم در لرستان

آغاز مطالعات و تهیه طرح جامع شهر خرم‌آباد

تاکید روزنامه دولت بر لزوم «تغییر ساعت رسمی کشور»

سرمقاله ایران/ سامانه «فواد 128»؛ نسخه اصلاح نظام اداری برپایه نظر مردم

آواز صلح از زبان پوتین

سرمقاله کیهان/ سرمایه امید و تاجران یأس و ترس

گزارش دیوان محاسبات کشور از آخرین وضعیت تعهدات دولت بابت اوراق مالی اسلامی

فرزین: امسال حذف 4 صفر از پول ملی را دنبال می‌کنیم

رسالت اصلی اصحاب رسانه امید آفرینی است

آغاز عملیات زمینی فیبر نوری در روستای پران پرویز پلدختر

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

برگزاری دوره آموزشی مهارت برقراری ارتباط با نوجوان ویژه مدارس شاهد

خطر تنش آبی 6 شهر لرستان را تهدید می‌کند

چند بار دیگر می‌خواهید خود را درباره آمریکا و اسرائیل گول بزنید؟!