ندای لرستان

آخرين مطالب

مصرف سیگار اختلالات روان را دو برابر می‌کند علمي

مصرف سیگار اختلالات روان را دو برابر می‌کند
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اکثر مردم متوجه نیستند که سیگار کشیدن به اختلالات روانی نیز مربوط می‌شود. مطالعات سال‌های اخیر نشان می‌دهد که ارتباط قوی بین این دو وجود دارد.

سیگار اختلالات روان را دو برابر می‌کند و خطر بستری شدن بیمار روانی در آسایشگاه را تا 250 درصد افزایش می‌دهد.
به نقل از ایندیپندنت، فهرست بیماری‌هایی که سیگار عامل آنها است، طولانی و نگران‌کننده است. بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت، آمفیزم، برونشیت و چندین نوع سرطان از جمله موارد این فهرست‌اند.
با این حال، اکثر مردم متوجه نیستند که سیگار کشیدن به اختلالات روانی نیز مربوط می‌شود. مطالعات سال‌های اخیر نشان می‌دهد که ارتباط قوی بین این دو وجود دارد.
بنا به گزارش نیویورک پست، مصرف سیگار اختلالات روانی را تا دو برابر افزایش می‌دهد. اکنون، محققان دانشگاه آرهوس دانمارک بر این باورند که سیگار عامل بیماری‌های روانی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی است.
دکتر داگ اسپید، متخصص ژنتیک آماری، در این باره گفت: «اعداد خودشان صحبت می‌کنند - سیگار کشیدن باعث بیماری روانی می‌شود، با این وجود که سیگار تنها علت نیست، اما خطر بستری شدن بیمار روانی در آسایشگاه را تا 250 درصد افزایش می‌دهد.»
اسپید و دو همکارش از کانادا، برای انجام این ‌پژوهش، به بانک ژنتیکی (بیوبانک) بریتانیا - یکی از بزرگترین پایگاه داده‌های اطلاعات سلامت انسان در جهان که حاوی داده‌های ژنتیکی بیش از نیم میلیون نفر است - دسترسی پیدا کردند.
محققان برای تقویت تجزیه و تحلیل داده‌ها، زمان شروع سیگار کشیدن را در نظر گرفتند.
اسیپد در این‌باره توضیح می‌دهد: «مصرف سیگار در واقع مدت‌ها قبل از بیماری روانی آغاز می‌شود. داده‌ها نشان می‌دهد افراد معمولا در سن 17 سالگی شروع به سیگار کشیدن کرده‌اند، در حالی که به دلایل اختلال روانی معمولاً تا سن 30 سالگی بستری نشده‌اند.»
اسپید و همکارانش یک رابطه ژنتیکی بین مصرف سیگار و بیماری روانی را کشف کردند. آنها همچنین دریافتند که ژن‌ها در سیگاری شدن افراد نقش دارند.
با توجه به توضیحات اسپیید، ژن‌های در بدن وجود دارند که می‌توانیم از آنها به عنوان «ژن‌های مربوط به مصرف سیگار» یاد کنیم.
اسپید گفت: «در این ‌پژوهش نشان دادیم که به دلیل ژن های مرتبط با سیگار، احتمال دارد خطر شروع سیگار کشیدن باعث افزایش خطر ابتلا به اختلالات روانی شود.»
اما اکنون با توجه به ‌پژوهش منتشر شده در «آکتا سایکیترا اسکاندیناویا» (Acta Psychiatrica Scandinavica) سیگار کشیدن می‌تواند باعث بیماری روانی شود. اما هنوز این سوال که سیگار چگونه باعث این اتفاق می‌شود، بی‌جواب مانده است.
محققان باید مکانیسم بیولوژیکی را پیدا کنند که نشان دهد سیگار کشیدن باعث ایجاد اختلالات روانی می‌شود.
یک نظریه این است که نیکوتین جذب ناقل عصبی سروتونین در مغز را مهار می‌کند و همانطور که می‌دانیم افراد مبتلا به افسردگی، سروتونین کافی تولید نمی‌کنند.
نیکوتین موجود در سیگار تولید سروتونین در مغز را فعال می‌کند، و تا حدی باعث می‌شود فرد سیگاری بعد از کشیدن سیگار احساس آرامش کند. اما نیکوتین پس از مصرف در یک دوره زمانی، دیگر به تولید سروتونین کمک نمی‌کند، بلکه آن را مهار می‌کند و اضطراب و اختلالات عاطفی را موجب می‌شود.
به گفته اسپید یکی دیگر دلایل این است که سیگار باعث التهاب در مغز می‌شود و در درازمدت می‌تواند به بخش‌هایی از مغز آسیب برساند و منجر به اختلالات روانی مختلف شود. او تاکید کرد: «اما هنوز با اطمینان نمی‌دانیم.»

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/910915/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرغ‌های تخم‌گذار به بحران خوردند

لایحه «مبارزه با اخلالگران اقتصادی» تصویب شد

تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟

آیا کولر گازی موتور بزرگ گری از دیگر برندها بهتر است؟

آماری عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور

مرحله سوم کالابرگ الکترونیک میان زمین و هوا

سهم 30 درصدی تولید پراکنده گازی لرستان در حوزه برق منطقه‌ای باختر

شهرک فناوری کشاورزی و گیاهان دارویی در لرستان جانمایی می‌شود

سرمقاله صبح نو/ تفاوت آمریکای پشت میز مذاکره

سرمقاله اطلاعات/ مذاکرات در آن سوی خلیج تاریخی فارس

رکورد 50 ساله تولید نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد

نماینده مجلس: بانک مرکزی تسهیلات ساخت مسکن را متناسب با تورم افزایش دهد

اجرای 37 کیلومتر روکش آسفالت راه‌های فرعی و روستایی لرستان

اجرای بیش از 37 کیلومتر روکش آسفالت راه‌های فرعی و روستایی در لرستان

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

تأکید مدیرکل آموزش و پرورش لرستان بر آمادگی کامل استان برای برگزاری امتحانات نهایی و رفع کامل نواقص حوزه ها

رکاب زن مقاومت در خرم آباد

سرمقاله جوان/ رژیم صهیونی و تازیانه سخت سنت الهی

سرمقاله فرهیختگان/ علوم‌انسانی در حوزۀ سرآمد و پیشرو

توافقی که به سود آمریکا بود اما برای اسرائیل نه

سرمقاله وطن امروز/ در دنیای چمبرلین‌ها تو چرچیل باش

آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت های بانکی از مردادماه

کاهش ساعات ادارات در جبران ناترازی برق

قیمت 4 قلم کالای اساسی تعیین شد

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه لرستان و دانشگاه کاشان

راهیابی هنرمندان دورودی به جشنواره ملی خرمشهر

توقیف 53 وسیله نقلیه متخلف در بروجرد

سارقان تجهیزات مخابراتی در بروجرد دستگیر شدند

همایش «خانواده شاد» در خرم‌آباد برگزار شد

دره خرم‌آباد در انتظار جهانی شدن

130 میلیارد ریال برای آبرسانی به عشایر لرستان هزینه شد| توزیع 2 هزار پنل خورشیدی

یادواره شهدای دانشجوی دانشگاه لرستان برگزار شد

3 عنوان کتاب در یادواره شهدای دانشگاه لرستان رونمایی شد

عزت و استقلال کشور مدیون جان‌فشانی‌های شهدا است

130 میلیارد ریال برای آبرسانی به عشایر لرستان هزینه شد

سرمقاله همشهری/ فناوری هسته‌ای؛ مرز اقتدار و انقیاد

سرمقاله جام جم/ رویدادی تاریخی که مبدأ تحول‌ شد

سرمقاله شرق/ سرمایه‌گذاری فقط مالی نیست

آتش‌بس تعرفه‌ای 90 روزه بین چین و آمریکا؛ طلا ریخت

عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

رشد 79 هزار واحدی شاخص بورس

علت محکوم شدن اسنپ فود در شکایت تپسی فود از آن چه بود؟

دیگه ماشینو کارواش نبر ... اونم با 228 تومن

در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش ایران؛ امضای تفاهم‌نامه همکاری میان پتروشیمی جم و شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی

یارانه گوشت حذف شد؛ هشدار وزارت جهاد به تصمیم سازمان برنامه

ثبت رسمی فرودگاه خرم‌آباد به‌عنوان ایستگاه پروازی حجاج / ایجاد ایرلاین بومی چشم‌اندازی بنیادین برای توسعه هوایی لرستان

«حاج کرم رضا ارزانی پور» پیر غلام خرم‌آبادی تکریم شد

نمایشگاه مشاغل خانگی در بروجرد برپا شد

2 نیروگاه برق با ظرفیت 8 مگاوات در لرستان راه‌اندازی می‌شود

تولید 38 مگاوات برق در نیروگاه‌های پراکنده گازی لرستان