مصرف نوشابه باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان کبد میشود
علمي
بزرگنمايي:
ندای لرستان - تحقیقات جدید نشان میدهد که نوشابهها و سایر نوشیدنیهای شیرین شده با قند ممکن است احتمال ابتلای زنان به سرطان کبد را افزایش دهند.
مطالعه روی بیش از 90 هزار زن یائسه نشان داد کسانی که حداقل یک نوشیدنی شیرین شده با قند در روز مینوشند در مقایسه با کسانی که کمتر از سه نوشیدنی در ماه مینوشند، 78 درصد بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
به نقل از هلث دی نیوز،دکتر «شیوهانگ ژانگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که نوشیدنیهای شیرین شده با قند یک عامل خطر بالقوه برای سرطان کبد هستند.»
او گفت: اگر یافتههای ما تأیید شود، کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین گازدار ممکن است به عنوان یک شیوه بهداشت عمومی برای کاهش بار سرطان کبد باشد.
برای این مطالعه، محققان دادههای مربوط به 90504 زن یائسه بین رده سنی 50 تا 79 سال را جمعآوری کرد. شرکت کنندگان پرسشنامهها را در اواسط دهه 1990 تکمیل کردند و به طور متوسط به مدت 18 سال تحت نظر بودند.
در مجموع، 205 زن در طول پیگیری به سرطان کبد مبتلا شدند.
این مطالعه نشان داد زنانی که حداقل یک نوشابه در روز مینوشیدند، در مقایسه با زنانی که هرگز این نوشیدنیها را مصرف نمیکردند یا کمتر از سه نوشابه در ماه مینوشیدند، 73 درصد بیشتر در معرض خطر بودند.
محققان اعلام کردند که نوشیدنیهای شیرین شده با قند ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلاء به چاقی و دیابت نوع 2 شود که هر دو از عوامل خطر سرطان کبد هستند. این نوشیدنیها همچنین در اختلال در پاسخ به انسولین و تجمع چربی در کبد نقش دارند.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/251988/