ندای لرستان

آخرين مطالب

مهر گزارش می‌دهد؛

دخل و خرج «مایه حیات» نمی‌خواند/7 هزار لیتر آب برای یک کیلو برنج! مقالات

دخل و خرج «مایه حیات» نمی‌خواند/7 هزار لیتر آب برای یک کیلو برنج!
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خرم‌آباد- کاشت محصولات آب دوست مانند برنج منابع آبی لرستان را روز به روز کمتر می‌کند، به طوری‌که به گفته مسئولان کشت هر کیلو برنج هفت هزار لیتر آب را می‌بلعد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در شرایط خشکسالی موضوع کاشت محصولات آب دوست در مناطق مختلف استان نقل سخن مسئولان و متولیان در بخش‌های مختلف است، از جلسات متعدد مسئولان گرفته تا صدر اخبار رسانه‌ها؛ حرف و سخن از دست خالی سفره‌های آب زیرزمینی، کاهش دبی رودخانه‌ها، کاهش آب پشت سدهای لرستان و کاشت محصولاتی است که بخش آب استان را با چالش جدی مواجه کرده است.
در حالی کشاورزان به سمت کشت محصولاتی مانند برنج در لرستان می‌روند که دلیل این موضوع از سوی آنها سود ناشی از فروش این محصولات عنوان می‌شود ولی این سوال مطرح است که ارزش سفره‌های آب زیرزمینی و مایه حیاتی که پای این مزارع هدر می‌رود چقدر است؟
کاشت محصول برنج در حالی رخ می‌دهد که نه تنها روستاهای لرستان که حتی شهرها نیز از چالش کم آبی در امان نمانده ولی آب موجود به راحتی صرف محصولاتی می‌شود که نه استراتژیک هستند و نه کشت آنها در این منطقه ضرورتی دارد.
آب « ایوشان » پاسخگوی کشت محصولات آبدوست نیست
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به تنش آبی در لرستان با مهر اظهار داشت: آب سد « ایوشان » پاسخگوی کشت محصولات آب دوست نیست.
وی با بیان اینکه اگر آب را هم رها کنیم، حتی کشت صورت گیرد، بعداً با خشک شدن مواجه می‌شوند و تنش آبی بیشتری خواهند داشت عنوان کرد: این امر را به کشاورزان اعلام کرده‌ایم و آنها نیز تا حدودی این موضوع را قبول دارند.

ندای لرستان


رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه متأسفانه عده‌ای هستند که کشاورزان را تحریک می‌کنند، بر اساس اعلام کارشناسان امور آب، 25 میلیون متر مکعب آب پشت سد « ایوشان » وجود دارد گفت: این میزان به هیچ عنوان پاسخگوی کشت محصولات آبدوست نیست.
شاهرخی با اشاره به مباحث زیست محیطی در این رابطه نیز تصریح کرد: تمام تلاش ما این بوده که با شوراها، دهیاری‌ها و… جلسه برگزار و کشاورزان را توجیه کنیم که کشت محصولات آبدوست ممنوع است، شورای حفاظت آب استان نیز این امر را ممنوع کرده است.
وی بیان داشت: با این ذخیره آبی که پشت سد « ایوشان » وجود دارد، امکان رها سازی آن برای کشت محصولات آبدوست وجود ندارد.
آب فرونشست کرده است!
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به ضرورت ارائه آموزش و همچنین فرهنگ سازی در این رابطه تصریح کرد: مردم بخشی از بیرانشهر به من گفتند که ما می‌دانیم اگر برنج بکاریم، دو یا سال دیگر هیچکدام از ما اینجا نمی‌تواند زندگی کند اما الان چون امورات ما نمی‌گذرد مجبور هستیم که اینجا برنج بکاریم!
شاهرخی با بیان اینکه کشاورزان خودشان می‌دانند که آب فرونشست کرده است، آب چاه‌ها کم کم دیگر جواب نمی‌دهد افزود: باید در حوزه فرهنگ سازی و ارائه آموزش‌ها بیشتر کار کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع الگوی کشت بیان داشت: در قالب چندین نامه رسمی و همچنین برگزاری جلسه با شوراها و دهیاری‌ها به صورت منطقه‌ای این موضوع را به کشاورزان توصیه کرده‌ایم.

ندای لرستان


رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه 10 سال است که کشت برنج در لرستان شروع شده است گفت: ما قبل از این 10 سال در استان چه محصولی کشت می‌کردیم؟ لوبیا، ذرت علوفه‌ای و… کشت می‌کردیم، الان هم این را به کشاورزان می‌گوئیم که امکانات و بازار برای کاشت این نوع محصولات را ما فراهم می‌کنیم، شرکت‌های بسته بندی ما در استان در حال فعال و احداث شدن هستند.
شاهرخی تاکید کرد: در این رابطه ما مشکلی نداریم، اطلاع رسانی به موقع در سطح کشاورزان کاملاً انجام گرفته است.
عمده کشت بهاره، محصولات آبدوست است
وی با بیان اینکه عمده محصولاتی که به صورت بهاره کشت می‌شوند و در تابستان برداشت می‌شوند، آبدوست هستند، فقط میزان آنها متفاوت است گفت: میزان آبی که در کشت بهاره مصرف می‌شود با میزان آبی که در کشت پاییزه مصرف می‌شود متفاوت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: حتی ما یک گام فراتر رفته‌ایم، به کشاورزان اعلام کرده‌ایم که محصول چغندر قند با وجود اینکه آبدوست است، کشت شود اما به صورت قراردادی کشت شود چرا که دلال در آن هیچ نقشی ندارد، کشاورز به طور مستقیم با کارخانه قرارداد منعقد می‌کند و شکر نیز کالایی استراتژیک برای کشور است.

ندای لرستان


شاهرخی ادامه داد: تلاش ما این است که فرهنگ کشت برنج را کم کم در استان حذف کنیم چون در واقع آبی نداریم، نماینده ولی فقیه در استان نیز در خطبه‌های نماز جمعه توصیه کردند که امسال که بارش‌ها کم بوده نمی‌توانیم مانند سال‌های قبل کشت کنیم، این یک واقعیت است که وجود دارد.
7 هزار لیتر آب برای کشت یک کیلو برنج!
مجتبی میر معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این رابطه با تاکید بر همکاری و اطلاع رسانی لازم از سوی رسانه‌ها در راستای جلوگیری از کشت محصولات آبدوست در لرستان اظهار داشت: در هر هکتار برنج حدود 20 تا 24 هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود.
وی با بیان اینکه برای هر یک کیلو گرم برنج، حدود هفت هزار لیتر آب مصرف می‌شود تصریح کرد: منطقی این است که در حال حاضر برنج مزیت کشاورزی ما در استان نیست چون آب نداریم.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه از سال گذشته همکاران ما در رابطه با رعایت الگوی کشت در میان کشاورزان اطلاع رسانی و آموزش لازم را داشته‌اند افزود: حوزه ترویج جهاد کشاورزی استان با دهیاری‌ها، کشاورزان و… جلسات زیادی برگزار کرده‌اند و تاکید شده که کشاورزان کشت محصولات آبدوست را نداشته باشند.

ندای لرستان


آب نیست!
میر بیان داشت: امسال نیز از ابتدای امسال این امر انجام شده است، تلاش کرده‌ایم تا روشن گری کنیم که واقعاً آب نیست، وقتی دو سال پشت سر هم تجربه خشکسالی را داریم، باید یک جایی مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه کشت برنج در سراسر کشور ممنوع شده است ادامه داد: سایر محصولات آبدوست در قالب پر آب بر و کم آب بر، با محدودیت کشت می‌شوند، در این رابطه «به روش‌ها»، تاریخ کشت‌های متناسب، استفاده از ارقام و گونه‌هایی که پاسخگوی نیاز ما باشد و… مدنظر قرار گرفته است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه اجرای همه این روش‌ها نیازمند همراهی کشاورزان است بیان داشت: در این راستا رسانه‌ها به کمک ما بیایند.
میر با تاکید بر اینکه به کشت‌هایی که با محدودیت مواجه شده‌اند و کشاورزان بومی که تخصیص آب داشته باشند و قبلاً از تسهیلات آبیاری تحت فشار استفاده نکرده باشند، اقدام به پرداخت تسهیلات بلاعوض می‌کنیم گفت: برای سال آینده برنامه ریزی می‌کنیم که این تسهیلات را پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: همچنین برای اولین بار در استان کشت قراردادی علوفه را به عنوان کشت جایگزین برنج راه اندازی کرده‌ایم، در این رابطه بسته‌های حمایتی نیز در نظر گرفته‌ایم،
بنا بر این گزارش، انتظار می‌رود مسئولان با استفاده از ابزارهای تشویقی و در صورت نیاز بازدارنده و همچنین برگزاری کلاس‌های آموزشی در راستای ارتقای سطح آگاهی و فرهنگ سازی به منظور آشنایی کشاورزان نسبت به خسارات جبران ناپذیر کشت محصولات آب دوست از کاهش روزافزون آب‌های زیرزمینی و از دست رفتن این سرمایه ارزشمند جلوگیری کنند و کشاورزان نیز با توجه به شرایط خشکسالی همکاری لازم را در این رابطه با مسئولان داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/251643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

انتصاب مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان

کشف انبار کالای قاچاق در خرم آباد

مصوبه اقتصادی سفر دولت به لرستان همچنان در ابهام/ازنا«فولادی»نشد!

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

ثبت همزمان تصویر 4 قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه

اجرای طرح «همیاران طبیعت» در لرستان

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

قتل یک نفر بر اثر تیراندازی افراد ناشناس در الشتر

مشاهده چهار قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه + فیلم

تصاویری از گشت و گذار 4 قلاده خرس قهوه‌ای در لرستان + فیلم

قتل مردِ جوان با شلیک افراد ناشناس در لرستان

مشاهده 4 قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه + فیلم

افزایش 5000 تنی تولیدات باغی در لرستان

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان برکنار شد

(ویدیو) ثبت تصاویر چهار قلاده خرس قهوه‌ای در لرستان

ثبت تصاویر چهار قلاده خرس قهوه‌ای در لرستان

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان تغییر کرد

مشاهده چهار قلاده خرس قهوه‌ای در این استان

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

بدن انسان تا چه حد قادر به تحمل گرما می باشد؟

مغز هسته زردآلو را بخوریم یا نه؟ خواص مغز هسته زردآلو چیست؟

نکاتی مهم در مورد ضدآفتاب ها و طریقه مصرف آنها

چند نکته برای رهایی از شر یبوست مزمن

مکمل های طبیعی برای مبارزه با افسردگی

7 نشانه ابتلا به سیروز کبدی

3 راهکار مهم برای رشد سریع تر ناخن ها

تاثیر توت فرنگی روی پوست

پزشک خوب| استارت آپی که حوزه سلامت روان را متحول کرد

مراقبت های بعد از لمینت و کامپوزیت دندان

آشنایی با اسکولیوز و راه های درمان آن

خطرات ناشی عدم استفاده درست از کالسکه و صندلی ماشین کودک

روش تضمینی برای درمان ریزس مو سکه ای

کاشت مو، انواع روشها و هزینه عمل کاشت مو

چطور در خانه تکانی از پوست خود مراقبت کنیم؟

خطرناک ترین شوینده های خانه تکانی کدامند؟

خواص بی نظیر شوید خشک برای سلامتی بدن

تخصصی ترین پلتفرم برای نوبت دهی و مشاوره آنلاین حوزه زیبایی