ندای لرستان

آخرين مطالب

تاثیر منفی تغییرات آب و هوایی بر میزان خواب علمي

تاثیر منفی تغییرات آب و هوایی بر میزان خواب
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - در تحقیق جدیدی محققان گزارش کردند افزایش دمای محیط بر خواب انسان در سراسر جهان تاثیر منفی می‌گذارد.

بیشتر تحقیقاتی که به تاثیر تغییرات آب‌وهوایی بر زندگی انسان می‌پردازند، بر چگونگی تاثیر رویدادهای آب‌وهوایی شدید بر پیامدهای سلامت اقتصادی و اجتماعی در مقیاس وسیع متمرکز شده‌ است؛ با این حال تغییرات آب‌وهوایی ممکن است تأثیر زیادی بر فعالیت‌های اساسی روزانه انسان داشته باشد؛ از جمله مجموعه‌ای از پیامدهای رفتاری، روان‌شناختی و فیزیولوژیکی که برای بهزیستی ضروری است. در تحقیق جدیدی محققان گزارش کردند افزایش دمای محیط بر خواب انسان در سراسر جهان تاثیر منفی می‌گذارد.
به نقل از مدیکال نت، یافته‌های این گروه تحقیقاتی نشان می‌دهد تا سال 2099 دمای غیربهینه زمین ممکن است بین 50 تا 58 ساعت خواب را برای هر فرد در سال کاهش دهد. علاوه بر این آنان دریافتند که تاثیر دما بر کاهش خواب خصوصا برای ساکنان کشورهای کم‌درآمد و همچنین افراد مسن و زنان به‌ طور قابل‌ توجهی بیشتر است.
کلتون مینور، محقق دانشگاه کپنهاگ دانمارک، در این خصوص می‌گوید: نتایج ما نشان می‌دهد خواب یک فرآیند احیاگر ضروری برای سلامت و بهره‌وری انسان ممکن است بر اثر هوای گرم‌تر کم شود. به منظور اتخاذ تصمیمات آگاهانه پیشران در مورد سیاست آب‌وهوایی لازم است که طیف کاملی از تاثیرات احتمالی آب‌وهوایی آینده را که از انتخاب‌های انتشار گازهای گلخانه‌ای اجتماعی امروزی گسترش می‌یابد، در نظر بگیریم.
مدت‌هاست که روشن شده روزهای گرم باعث افزایش مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان و همچنین بدتر شدن عملکرد انسان می‌شود اما مکانیسم‌های بیولوژیکی و رفتاری زیربنای این تاثیرات به‌ خوبی شناخته نشده است. داده‌های اخیر از ایالات متحده نشان می‌دهد کیفیت خواب فردی در طول دوره‌های هوای گرم کاهش می‌یابد اما هنوز چگونگی تاثیر نوسانات دما بر تغییرات نتایج خواب افرادی که در انواع آب‌وهوای جهانی زندگی می‌کنند، نامشخص باقی مانده است.
مینور بیان می‌کند: در این تحقیق ما اولین مدرک در مقیاس سیاره‌ای را ارائه می‌دهیم که دمای گرمتر از حد متوسط خواب انسان را تحلیل می‌برد. ما نشان می‌دهیم که این تحلیل بیشتر با تاخیر در هنگام خواب افراد و با تعلل هنگام بیدار شدن در هوای گرم اتفاق می‌افتد.
برای انجام این پژوهش محققان از داده‌های ناشناس جهانی خواب که از مچ‌بندهای ردیابی خواب مبتنی بر شتاب‌سنج جمع‌آوری شد، استفاده کردند. این داده‌ها شامل هفت میلیون ثبت خواب شبانه بیش از 47 هزار بزرگسال در 68 کشور در تمام قاره‌ها به جز قطب جنوب بود. اندازه‌های مربوط به نوع مچ‌بندهای مورد استفاده در این تحقیق از قبل با معیارهای مستقل از خواب و بیداری مطابقت داشت.
نتایج این تحقیق نشان داد در شب‌های بسیار گرم(بیش از 30 درجه سانتیگراد یا 86 درجه فارنهایت) خواب به‌ طور متوسط کمی بیش از 14 دقیقه کاهش می‌یابد. با افزایش دما احتمال خوابیدن کمتر از هفت ساعت نیز بالا می‌رود.
مینور اظهار کرد: بدن‌ ما برای حفظ دمای پایدار مرکزی خود را تطبیق می‌دهد؛ همان چیزی که زندگی ما به آن بستگی دارد. با این حال هر شب بدن ما بدون اینکه بیشتر ما آگاهانه بدانیم، کار قابل‌ توجهی انجام می‌دهد. بدن با گشاد کردن رگ‌های خونی و افزایش جریان خون در دست‌ها و پاها گرما را از مرکز ما به محیط اطراف می‌فرستد.
وی افزود: برای اینکه بدن ما بتواند گرما را منتقل کند، محیط اطراف باید خنک‌تر از ما باشد.
مطالعات کنترل شده اولیه در آزمایشگاه‌های خواب نشان داد زمانی که دمای اتاق خیلی گرم یا خیلی سرد است، هم انسان و هم حیوانات بدتر می‌خوابند اما این تحقیق با نحوه عملکرد افراد در دنیای واقعی محدود شد؛ آنان دمای محیط خواب خود را تغییر می‌دهند تا راحت‌تر باشند.
در تحقیق کنونی محققان دریافتند در روال‌های معمول زندگی افراد در سازگاری با دمای سردتر بیرون نسبت به شرایط گرم‌تر بسیار بهتر به‌ نظر می‌رسند.
مینور می‌گوید: در فصل‌ها جمعیت‌شناسی و شرایط آب‌وهوایی مختلف دمای گرمتر بیرون از خانه به‌ طور مداوم خواب را تحلیل می‌برد و با افزایش آن میزان کاهش خواب نیز به تدریج افزایش می‌یابد.
یکی از مشاهدات مهم این تحقیق این بود که به‌ نظر می‌رسد مردم کشورهای در حال توسعه بیشتر تحت تاثیر این تغییرات قرار می‌گیرند. این احتمال وجود دارد که شیوع بیشتر تهویه مطبوع در کشورهای توسعه یافته نقش داشته باشد اما محققان نتوانستند دلیل آن را به‌ طور قطعی شناسایی کنند زیرا اطلاعاتی در مورد دسترسی به تهویه مطبوع میان افراد نداشتند.
محققان خاطرنشان کردند: از آنجایی که شواهد قانع‌کننده‌ای دال بر تاثیر نابرابر گرم شدن دما بر کاهش خواب در سطح جهان کشف شده، تحقیقات جدید باید به‌ ویژه جمعیت‌های آسیب‌پذیرتر به‌ خصوص آن‌هایی را که در گرم‌ترین و از نظر تاریخی فقیرترین مناطق جهان زندگی می‌کنند، در نظر بگیرد.
در کار آینده گروه تحقیقاتی مایل است با دانشمندان آب و هوای جهانی، محققان خواب و ارائه‌دهندگان فناوری همکاری کند تا حوزه تحلیل‌های خواب و رفتار جهانی را به سایر جمعیت‌ها و زمینه‌ها تعمیم و گسترش دهد.
علاوه بر این آنان علاقه‌مند به تحقیق روی تاثیر افزایش دمای هوای بیرونی بر نتایج خواب جمعیت‌های محبوس واقع در آب‌وهوای گرم هستند که شاید دسترسی محدودی به تهویه مطبوع داشته باشند.
این تحقیق توسط آژانس آموزش عالی و علوم دانمارک و صندوق تحقیقات مستقل دانمارک حمایت شده است.
یافته‌های این تحقیق در 20 مه در مجله One Earth منتشر شد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/249835/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم

اتصال 232 روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت

فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

تولید 5.5تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

استفاده از برنامه‌های نامزدهای انتخابات در کمیسیون‌های تخصصی

استاندار لرستان با خانواده شهید سید عباس صالحی روزبهانی دیدار کرد

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

برنامه‌ صداوسیما برای معرفی نامزدهای دور دوم انتخابات مشخص شد

آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان

یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است

232 روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

راه‌اندازی شبکه ملی روستا در صدا و سیما

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی