ندای لرستان

آخرين مطالب

آغاز فصل گرما و ضرورت استفاده صحیح از منابع آبی در لرستان مقالات

آغاز فصل گرما و ضرورت استفاده صحیح از منابع آبی در لرستان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان- کشور ما به صورت ذاتی، کم آب با شرایط اقلیمی خشک، نیمه خشک و فرا خشک محسوب می شود و مهمترین طرحی که می‌تواند مشکلات آب کشور را نجات دهد اجرای درست طرح سازگاری با کم آبی است.

در لرستان نیز کاهش نزولات آسمان، برداشت بی‌رویه آب، حفر چاه‌های غیرمجاز و روش‌های سنتی آبیاری، افت سفره‌های زیرزمینی را به همراه داشته که علاوه بر ضربه به بخش کشاورزی، صنعت و محیط ‌زیست، مردم روستاها را هم با مشکلات کم‌آبی مواجه کرده است.

میزان آب خروجی از لرستان در بلندمدت معادل 12.5 میلیارد متر مکعب می‌باشد که از این میزان هشت میلیارد متر مکعب رواناب‌های تولیدی استان و 4.5 میلیارد مترمکعب آن مربوط به رواناب‌های ورودی سایر استان‌های همجوار به داخل لرستان است.

در کل کشور میانگین اراضی آبی 46 درصد است اما در لرستان که تولید کننده آب می باشد 23 درصد است که نشان می‌دهد در این زمینه اقدامات مناسب و زیرساختی انجام نشده است.

به گفته کارشناسان مهمترین استراتژی آب منطقه‌ای لرستان تکمیل طرح‌های نیمه تمام شامل هشت سد در دست اجرا، 6 شبکه آبیاری و زهکشی، پایاب سدها به مساحت 22 هزار هکتار، تکمیل تعداد هشت ایستگاه پمپاژ با شبکه آبیاری و زهکشی تحت پوشش به مساحت 10 هزار هکتار می‌باشد.

همچنین ادامه طرح احیا و تعادل بخشی دشت‌ها، عملیاتی کردن طرح ملی سازگاری با کم آبی، پیگیری تخصیص آب با اولویت آب شرب و صنعت بلندمدت و پایدار جمعیت استان از دیگر اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای لرستان است.

اکنون 15 سد در لرستان با اهداف مختلف برق آبی و تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی، کنترل و مهار سیلاب و گردشگری در دست ساخت است.

سدهای رودبار، بختیاری، کزنار، خان آباد، حوضیان و عالی محمود الیگودرز، سدهای آبسرده و شهید بروجردی شهرستان بروجرد، سد کمندان ازنا، سد مروک دورود، سد تاج امیر نورآباد، سدهای ایوشان، مخمل کوه و زیبامحمد خرم آباد و تنگ معشوره جزو سدهای در دست ساخت لرستان هستند.

حجم مخازن سدهای لرستان 38 درصد کاهش یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت:حجم کل مخزن سدهای مروک، ایوشان، تنگ هاله، خان‌آباد، کزنار و حوضیان 208.71میلیون متر مکعب است که امسال تاکنون 35 درصد حجم مخازن سدهای استان آبگیری شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 38درصد کاهش یافته است و

داریوش حسن‌نژاد با بیان اینکه مجموع آب ورودی‌ 6سد استان در حال حاضر 3.64 متر مکعب در ثانیه است ادامه داد: اکنون حجم آب موجود در پشت این سدها 73.34 میلیون متر مکعب گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 38 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی افزود: با توجه به میزان نزولات جوی تا این لحظه و کاهش قابل ملاحظه حجم آب موجود پشت سدها، رعایت الگوی کشت، میزان برداشت از منابع آبی و مصرف بهینه آب ضروری می باشد.

همکاری دستگاه‌های اجرایی برای مدیریت مصرف آب لرستان ضروری است

دادستان عمومی و انقلاب مرکز لرستان نیز گفت: باید بهترین تصمیم در زمان ممکن گرفته شود تا موجب رضایتمندی مردم شود چراکه شاید اگر در گذشته تصمیمات مهمی گرفته می‌شد مشکلات کم آبی برای لرستان بوجود نمی‌آمد بنابراین برخی از مشکلات کنونی ناشی از کم کاری مدیران می‌باشد.

داریوش شاهون‌وند اظهار کرد: دستگاه های اجرایی باید ظرف کمترین زمان نسبت به پر و مسلوب کردن چاه‌های غیر مجاز اقدام کنند که نیروی انتظامی در بحث امنیت و دستگاه قضایی در خصوص اجرای قانون، همراه دستگاه های اجرایی خواهند بود. 

ضرورت مدیریت مصرف آب در لرستان 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز گفت: وضعیت منابع آبی استان بحرانی و مدیریت مصرف آب در این شرایط ضروری است که فرهنگ سازی برای مدیریت مصرف می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.

احمدرضا دالوند افزود: یکی از چالش های جدی لرستان مسایل مربوط به فرهنگ مصرف است که باید زمینه استفاده صحیح از منابع آبی به مردم آموزش داده شود تا ضرورت صرفه جویی و حفظ منابع برای آیندگان نهادینه شود.

وی افزود: باید در کوتاهترین زمان ممکن پر کردن چاه‌های غیر مجاز برداشت آب، در دستور کار قرار گیرد که گزارش دستگاه های اجرایی در خصوص اقدامات صورت گرفته مهم است.

دالوند بیان کرد: تکمیل سدهای نیمه تمام می‌تواند بسیاری از مشکلات لرستان را برطرف کند چرا که 12.5 میلیارد متر مکعب رواناب از لرستان خارج می‌شود و اگر سدها تکمیل شود بسیاری از رواناب های موجود ذخیره خواهد شد.

وی همچنین هوشمندسازی چاه‌های آب در لرستان را ضروری دانست و گفت: اکنون بسیاری از کشاورزان، اراضی را با روش های سنتی آبیاری می‌کنند در صورتی که باید روش های نوین آبیاری گسترش یابد و مصرف آب شرب مدیریت شود.

دبی رودخانه‌های لرستان 70 درصد کاهش یافت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان گفت: متوسط دبی رودخانه‌های استان در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته 70درصد و نسبت به بلند مدت 43 درصد کاهش داشته است.

مهدی پازوکی اظهار کرد: براساس آمار هواشناسی، متوسط بارش سال آبی جاری در استان 323 میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته 6 درصد و نسبت به بلند مدت 32 درصد کاهش بارندگی ثبت شده است.

وی افزود: اکنون در حوضه آبریز کرخه، دبی رودخانه کشکان پلدختر با حدود 29 متر مکعب بر ثانیه، نسبت به بلند مدت 83 درصد کمتر شده، در حوضه آبریز کارون، دبی رودخانه تیره دورود با 13 متر مکعب بر ثانیه، 70 درصد و همچنین دبی رودخانه ماربره دورود با چهار مترمکعب بر ثانبه نسبت به بلند مدت حدود 81 درصد کاهش داشته است.

پازوکی ادامه داد: سطح آب های زیرزمینی در محدوده بیلان لرستان حدود 2متر افت داشته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 76 درصد کاهش نشان می دهد و دبی چشمه های استان نیز حدود 36 درصد کاهش دارد.

وی گفت: دبی چشمه های حوضه کرخه در لرستان نسبت به بلند مدت 49 درصد، دبی چشمه های حوضه کارون نسبت به بلند مدت 6درصد و وضعیت ایستگاه های هیدرومتری (آب سنجی) استان به طور متوسط نسبت به بلند مدت 76 درصد کاهش داشته است.

پازوکی افزود: باتوجه به مصوبات کارگروه ملی سازگاری با کم آبی کشور و ابلاغ وزیر نیرو، کشت محصولات آبدوست به ویژه برنج در استان های لرستان، کرمانشاه، همدان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال بختیاری محدود یا ممنوع شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/249132/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

جوی آرام و پایدار در لرستان

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

بازدید استاندار لرستان از پروژه راه‌آهن خرم‌آباد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

شیائومی نیامده رکورد زد!

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

غبارروبی گلزار شهدا خرم‌آباد با حضور استاندار جدید لرستان

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

دمای روزانه در لرستان روند افزایشی دارد

مراسم قرعه کشی پخش مناظرات نامزد‌های انتخاباتی در صدا و سیمای لرستان

حضور بیش از 60 پزشک در بیمارستان صحرایی شهرستان دلفان

اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است

دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

افزایش 93 درصدی سطح زیر کشت کلزا در سلسله

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد