ندای لرستان

آخرين مطالب

بغض‌های کودکانه‌ای که تا همیشه باقی می‌ماند مقالات

بغض‌های کودکانه‌ای که تا همیشه باقی می‌ماند
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - بروجرد - خورشید روشنایی خود را با زاویه متمایل پاییزی از حریر نازک پرده عبور داده و به روی فرش پهن کرده است. مهربان و ملیح به نظر می‌رسد آنگاه که لبخند مهربان پدر را می‌توانستی فراسوی آن نور ببینی اما حالا دیگر هیچ چیز همانند قبل نمی‌شود و ستون خانه برای همیشه رفته است.

به گزارش ایرنا، آفتاب پاییزی از نورشکن پرده عبور کرده و هاله ای شمع مانند به اتاق بخشیده است حالتی که تضادی از دلتنگی و یادآوری خاطره ای از روزگارانی بهتر از اکنون را ایجاد کرده است.
نوجوان است، از سویی نمی‌خواهد مرگ پدر را باور کند و از سویی دیگر بیداد جالی خالی پدر را نمی‌تواند تحمل کند در برزخی از دوری و دلتنگی به سر می‌برد گویی رفتن پدر در روزهای آغازین سال جای خالی را دردناک تر می کند و باید بهار، تابستان، پاییز و زمستان های نفس گیری را با جای خالی پدر سپری کند.
نگاهش به گل های فرش دوخته شده؛ چهره کودکانه اش را در پس ماسکی سفید پنهان کرده است مژه های بلند و مشکی اش روی سفیدی ماسک سنگینی می کند.
آرام به نظر می رسد اما همان نگاه را که از همه پنهان می‌کند و در آن نشانی از حزنی عمیق دارد، می گوید: پدر بعد از ابتلا به کرونا و پس از 30 روز بستری در بیمارستان و در حالی که من بسیار امیدوار بودم که به خانه برگردد تا برایم تولد بگیرد، فوت کرد.
به گلدان کنار پنجره که هنوز گل های آبی مورد علاقه پدر را در خود دارد چشم دوخته است، نزدیک ترین مبل به تلویزیون، سماوری زیبا که به تازگی پدر خریده بود و هزاران یاد و خاطره‌ پدر را فقط با نگاهش دنبال می کند.
اقوام و خویشان به او می گویند گریه کن! گریه و زاری نمی کند گویی غم خود را فراتر از اشک ها می بیند و رفتن بر سر مزاری که با سنگ های زیبا و بی احساس پوشیده شده است را دوست ندارد.
می گوید پدر را در تمام لحظات در خاطرم زنده می بینم و آن سنگ را که نام پدر را با خطی درشت برخود دارد را دوست ندارم.
امتداد نگاهش را که می گیری به انتهای آفتابی که بر جای خالی پدر می تابد می رسد و می گوید؛ پاییز و نبودن پدر همه جا را پر کرده است. اولین پاییز نبودن پدر سخت تر از هر زمان دیگری شده است روزهای کوتاه و شب های طولانی را چطور باید به صبح رسانید.
کرونا با موج های پی در پی را نه که از سرگذرانده باشیم و تمام شده باشد؛ هنوز هم ادامه دارد و کارشناسان با توجه تغییر فصل و امکان بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی وقوع موج ششم را هشدار می دهد.
بسیاری خانواده ها داغ عزیزان خود را بر اثر ابتلای به ویروس کرونا بر دل دارند فقدانی که برای کودکان و نوجوانان سخت تر است و هنوز نتوانستند مرگ پدر یا مادر خود را بر اثر این ویروس بپذیرند؛ کودکانی که هیچ گاه آن افراد سابق نخواهند شد و گوشه ای از روح و روان شان زخمی ناسور برداشته و نیازمند حمایت های روانشناختی هستند.
بنا بر اعلام معاون اجتماعی سازمان بهزیستی 51 هزار کودک، پدر یا مادر خود را به علت کرونا از دست داده‌اند. این کودکان و نوجوانان نباید به حال خود رها شوند، آنها با کمک اطرافیان و دریافت مشاوره های روان شناختی می توانند به زندگی عادی بازگردند.
از دست دادن والدین برای کودکان و نوجوانان می تواند اثرات منفی ماندگاری به دنبال داشته باشد و بنا بر تاکید روانشناسان نباید به حال خودشان رها شوند بلکه باید با مداخلات مشاوره ای تلاش کرد به حالت عادی بازگردند.
سمیه کریمی روانشناس بالینی و روان درمانگر در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: کودکان و نوجوانانی که هر 2 یا یکی از والدین خود را از دست می دهند با توجه به بسترهای خانوادگی که در آن به سر می برند در معرض مشکلات روحی متعددی قرار می گیرند.
وی افزود: بعد از مرگ یکی از والدین، دختران بیشتر در معرض مشکلاتی همچون انزوا، گوشه گیری و افسردگی و پسران در معرض مشکلات رفتاری همچون پرخاشگری، قدرت طلبی و خودمختاری قرار دارند.
کریمی با بیان اینکه باید به کودکان و نوجوانان آموزش‌های لازم داده شود تا در گام نخست فقدان پدر یا مادر را بپذیرند، بیان کرد: با برقراری ارتباط کلامی و منطقی باید واقعیت مرگ و ندیدن برای همیشه را توضیح داد.
این روان شناس بالینی اظهار داشت: صحبت کردن با کودکان و نوجوانانی که پدر یا مادر خود را از دست داده اند به آنها کمک می کند تا احساسات خود را بیان کنند و به آنها فرصت سوال داده می شود تا دوران سوگ را پشت سر بگذارند و با سلامت روان از دوران کودکی به نوجوانی و از نوجوانی به جوانی برسند. 
وی یادآور شد: اگر مشکلات این دوران بدرستی درمان نشود با تبدیل شدن به اختلالات رفتاری در دوران بعدی زندگی اثرات سو رفتاری در پی دارد بعنوان مثال در صورت عدم درمان منجر به رفتارهایی همچون ترک تحصیل، افسردگی و دوری از اجتماع می شود.
کریمی ادامه داد: برون ریزی و بیان احساسات در این کودکان و نوجوانان بسیار اثرات مثبتی در عبور از دوران سوگ دارد که با فراهم کردن زمینه گفت و گو و ارتباط کلامی با آنها می توان به تخلیه هیجانات منفی آنها که منجر به ناسازگاری های رفتاری می شود کمک کرد.
وی اضافه کرد: کمک گرفتن از روانشناسان و به کارگیری روش هایی همچون بازی درمانی، نمایش درمانی و نقاشی می توان به کودکان و نوجوانانی که یکی از والدین خود را از دست داده اند کمک کرد تا افکار منفی و آنچه که به آن فکر می کنند را با دیگران به اشتراک بگذارند و این برون ریزی به تعادل و سلامت روان آنها کمک خواهد کرد.
آنچه که بدیهی به نظر می رسد تبعات متعدد کرونا در زندگی تمام افراد در همه جوامع است که شدت و ضعف آن با توجه به زمینه های متفاوتی که هر فرد و جامعه دارد متفاوت است. اثرات روحی و روانی آن در صورت عدم درمان، ماندگاری بیشتری خواهد داشت. 
بنا بر گفته کارشناسان بهزیستی؛ میزان مشکلات مرتبط با سلامت روان افراد در دوران همه گیری کرونا بیشتر شده است در عین حال محدودیت های اعمال شده به منظور پیشگیری از همه گیری کرونا باعث شده تا افراد برای درمان اقدام نکنند.
مهین گودرزی کارشناس اداره بهزیستی بروجرد با اشاره ضرورت مشاوره به منظور درمان برخی مشکلات روحی گفت: مقایسه آماری نشان می دهد میزان مراجعه به مراکز مشاوره بهزیستی در 6 ماهه اول سال جاری در مقایسه با همین بازه زمانی در سال 1398 به میزان 10 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: این کاهش مراجعه به معنی کمتر شدن میزان مشکلات نیست بلکه بنا به دلایلی از جمله اعمال محدودیت ها به منظور پیشگیری از شیوع کرونا است.
این روانشناس گفت: سلامت روان بخصوص در دوران کرونا و پس از آن باید یکی از اولویت ها باشد تا برخی از مشکلات به اختلالات رفتاری تبدیل نشود. 
سلامت روان و توجه به مداخلات درمانی برای همگان ضروری است اما در کودکان و نوجوانان اهمیت بیشتری دارد زیرا آینده آنها را تحت تاثیر قرار می دهد که بنا بر نظر کارشناسان این اصل در دوران کرونا ضرورت بیشتری دارد.
شاید برنامه واکسیناسیون، سهل انگاری نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی را بیشتر کند در حالیکه باید آگاه باشیم که تزریق واکسن برای ریشه کنی کرونا شرط لازم است اما کافی نیست.
ضرورت این نکته در ارتباط با سلامت روان افراد زمانی ملموس تر به نظر می رسد که برای لحظاتی کنار کودکان و نوجوانانی باشیم که والدین خود را بر اثر کرونا از دست داده اند و چه اندوه عمیقی را با خود دارند آنگاه که هنوز توان پذیرش واقعیت را پیدا نکرده اند. 
برچسب‌ها
بروجرد ویروس کرونا سلامت روان لرستان

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/234067/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

تیراندازی مرگبار کودک 5 ساله به سمت خاله 14 ساله‌

با مأموریت‌های چندگانه در حال فتح قله‌ها هستیم/ سد «معشوره» و «راه آهن» لرستان در دستور کار دولت است

نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود

آیین تکریم و معارفه استاندار لرستان

افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

آمار قابل تامل از میزان مسافرت ایرانیان؛ تنها 30 درصد!

مرحله‌ی پایانی تدوین یک لایحه‌ی ضد کارگری؛ حذف کارگران از میدان مناقشه!

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

سپاه برای برطرف کردن مشکلات لرستان در کنار دولت ایستاده است

کودک 5 ساله خرم‌آبادی خاله‌ 14 ساله‌اش را کشت!

آوای 5000 ساله در لرستان به روایت تسنیم از خنیاگران سرنا

با مأموریت‌های چندگانه در حال فتح قله‌ها هستیم

ظهور قدرت اراده ملت ایران در عملیات «وعده صادق»

شفقت مدیریت استانداری لرستان را تحویل گرفت

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور، ملاک تورم، جیب مردم است نه آمارسازی‌ها

کم‌کاری وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد برای تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان

سکه و طلا ارزان‌تر شد

قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند

فعال کردن 350 هزار میلیارد ریال صنایع راکد لرستان نگاه ویژه دولت را می‌طلبد

مستند ستاره دنباله دار؛ روایت حضور جهادگران اصفهانی در بزنوید لرستان +فیلم

مصوبات مهم سفر رئیس جمهور به لرستان عملیاتی نشد

مصوبات مهم سفر رئیس جمهور به لرستان عملیاتی نشده است

اصلاح و بهسازی حدود 101 کیلومتر از شبکه و خطوط آبرسانی لرستان

مراسم معارفه استاندار لرستان برگزار شد

آبرسانی روستاهای لرستان با اختصاص اعتبار 400میلیاردتومان طی امسال

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه

پولیتیکو: 3 دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

پول موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا می‌آید؟

زنگ خطر رکود غیرتورمی

جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی

انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه شد

نجات کوهنورد خرم آبادی گرفتار در ارتفاعات مخملکوه

وزیر کشور وارد لرستان شد

ارائه 43 بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری لرستان به سرمایه‌گذاران

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

ابهام مالیاتی در بورس

جزئیات افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

مراسم بزرگداشت شهید سپهبد قرنی در خرم آباد

پذیرش 8 هزار بیمار در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی لرستان

برخورد قضایی با متخلفان انتخاباتی در لرستان

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران/ پزشک زن یا پزشک مرد؟