ندای لرستان

آخرين مطالب

دره خرم‌آباد با قدمت 60 هزار ساله در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت اجتماعي

دره خرم‌آباد با قدمت 60 هزار ساله در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دره خرم آباد با قدمت 60 هزار ساله و پیشینه‌ای غنی از تمدن‌های نخستین بشری، پس از سال‌ها تلاش و پیگیری‌های مستمر، در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت. این رویداد تاریخی در اجلاس چهل‌وهفتم کمیته میراث جهانی یونسکو در پاریس رقم خورد و جایگاه لرستان را در نقشه فرهنگی و تاریخی جهان تثبیت کرد.

به گزارش روابط عمومی استانداری لرستان، اکنون دره خرم‌آباد، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مناطق پیش از تاریخ غرب ایران، با ثبت جهانی خود، فرصتی طلایی برای معرفی شایسته فرهنگ و تاریخ کهن لرستان در سطح بین‌المللی فراهم کرده است.
این رویداد نه‌ تنها نقشی کلیدی در تقویت هویت فرهنگی استان دارد بلکه می‌تواند به پیشرانی موثر در حوزه‌های توسعه گردشگری، جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، ایجاد زیرساخت‌های جدید و افزایش اشتغال در منطقه تبدیل شود.
ثبت جهانی این اثر نقطه‌عطفی در مسیر ارتقای جایگاه لرستان به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری ایران است، کارشناسان معتقدند بهره‌برداری صحیح و برنامه‌ریزی‌شده از این فرصت تاریخی، می‌تواند به الگویی موفق از پیوند میراث فرهنگی و توسعه اقتصادی در کشور تبدیل شود.
استاندار لرستان در نشست برخط ثبت جهانی مکان های تاریخی دره خرم آباد گفت: این رویداد حاصل سالها همکاری، تلاش و پیگیری مسولان و فعالان این حوزه است و امروز دره خرم‌آباد با قدمت 60 هزار ساله در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
سید سعید شاهرخی افزود: ثبت جهانی دره خرم‌آباد افتخاری بزرگ برای ایران می‌باشد و این موفقیت حاصل همدلی ملی و تلاش جمعی برای صیانت از میراث کهن ایران است.
وی ادامه داد:ثبت جهانی مکانهای پیش از تاریخ دره خرم‌آباد در چهل‌وهفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو، افتخاری بزرگ برای ایران و به‌ویژه مردم فرهنگ‌دوست لرستان وماحصل هم‌افزایی سازنده دستگاه‌های مختلف در سطح ملی و استانی است.
وی با اشاره به این موفقیت ارزشمند گفت: ثبت جهانی دره خرم‌آباد به‌عنوان بیست‌ونهمین اثر جهانی ایران در فهرست یونسکو، نتیجه تلاش‌های بی‌وقفه وزارت میراث فرهنگی، معاونین متعهد این وزارتخانه، رایزنی‌های دیپلماتیک سفیران کشورمان و پیگیری‌های میدانی و میدانی مجموعه استان بود.
وی افزود: این همدلی و هماهنگی در سایه برنامه‌ریزی منسجم، نقش کلیدی در تحقق این دستاورد تاریخی ایفا کرد.
شاهرخی با تاکید بر ظرفیت‌های عظیم فرهنگی و طبیعی لرستان افزود: دره خرم‌آباد گنجینه‌ای از تاریخ کهن و تمدن بشری است که ثبت جهانی آن فرصتی بی‌نظیر برای معرفی هویت فرهنگی، توسعه گردشگری پایدار، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال در سطح استان و کشور فراهم می‌کند.
استاندار لرستان اظهار کرد: این دستاورد نه‌تنها تثبیت‌کننده جایگاه لرستان در نقشه میراث جهانی است بلکه گامی بلند در مسیر توسعه همه‌جانبه استان محسوب می‌شود و از همه مدیران، کارشناسان، نهادهای فرهنگی، و مردم شریف و فرهنگ‌دوست لرستان که در این مسیر همراه و همدل بودند، قدردانی می‌کنم.
وی تأکید کرد: راه ما در حفظ و معرفی شایسته میراث ارزشمند این سرزمین همچنان ادامه دارد و ثبت جهانی دره خرم‌آباد، سرآغازی بر فصل نوینی از اعتلای فرهنگی، اقتصادی و گردشگری لرستان است.
استاندار لرستان گفت: دره خرم‌آباد با قدمتی بیش از 60 هزار سال، از کهن‌ترین زیستگاه‌های بشر به شمار می‌رود و همین قدمت، وجه تمایز اصلی آن نسبت به پرونده‌های مشابه دیگر کشورهاست.
شاهرخی ادامه داد: ثبت جهانی امروز، تنها یک اقدام نمادین نیست، بلکه بازگوکننده بخشی از سیر زندگی و حضور بشر در طول تاریخ است.
وی افزود: ما باید داشته‌ها و ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی خود را قدر بدانیم و از آن‌ها در راستای توسعه پایدار و معرفی جهانی بهره بگیریم.
وی تاکید کرد: دره خرم‌آباد، ظرفیتی ارزشمند برای تعاملات فرهنگی، گردشگری و علمی است و با ثبت جهانی آن، می‌توان گامی بلند در مسیر شناساندن تمدن ایران‌زمین به جهان برداشت.
استاندار لرستان گفت: ثبت جهانی دره تاریخی خرم‌آباد از مهم‌ترین پروژه‌های حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری لرستان محسوب می‌شود زیرا آثار تاریخی و طبیعی زیادی را دل خود جای‌داده است.
شاهرخی افزود: اهمیت ثبت جهانی خرم‌آباد از جنبه‌های مختلف قابل‌بررسی است؛ اما نهایی‌شدن این امر می‌تواند شاه‌کلید توسعه مرکز لرستان در حوزه گردشگری باشد.
لرستان بیش از پنج هزار اثر تاریخی دارد که از این تعداد بیشتر از 2 هزار و 600 اثر ثبت ملی شده‌ و رتبه دوم ثبت آثار تاریخی ملی را نیز دارد.


لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1037642/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مذاکره یا نبرد دیپلماتیک؟

بین سطور کاترین شکدم

پیشنهادهای «صادق زیباکلام» به حاکمیت

ادامه روند کاهش قیمت انواع سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

دیدار مدیران بنیاد شهید با بیش از 600 خانواده شهید حملات اخیر رژیم صهیونیستی در سراسر کشور

غوغا و آتش‌بازی برای بازی دوستانه!

بیژن طاهری: خوشحالم به خانه خودم برگشتم

انگشت اتهام وینیسیوس به سمت ستاره اول رئال

ضربه بر پیکر تروریسم رسانه‌ای

ایستگاه رنج، اضطراب و گرما؛ وضعیت اردوگاه مهاجران افغانستانی

معادله قدرت و استراتژی بقا

قیمت جدید بلیت پرواز اربعین، 15 تا 18 میلیون تومان

اطلاعیه سازمان امور مالیاتی: مهریه از مالیات معاف است

«دیتا، سنگر جدید دفاع ملی است» | روایت مهندس مرتضی بهرامی از نقش فناوری اطلاعات در جنگ اخیر

اسپیرولینا چیست؟ بررسی خواص، فواید، عوارض و نحوه مصرف

کاپیتان دوم آبی‌ها تمدید کرد؛ روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

برترین‌های جام جهانی باشگاه‌ها 2025 در پایان مرحله نیمه‌نهایی

مدافع ازبکستان در آستانه پیوستن به پرسپولیس

آغاز رهاسازی آب از سد ایوشان خرم آباد

ابلاغ پیام تبریک و تسلیت رئیس بنیاد شهید به خانواده شهدای اقتدار در استان یزد

نهضت سرکشی از خانواده‌های شهدا در سراسر کشور به دستور مهندس اوحدی صورت گرفت

تبلیغ غیرمجاز قطره‌های چشمی در فضای مجازی

سیامک نعمتی به گل‌گهر پیوست

خاطره انگیز، چلسی 2 - منچستریونایتد 1 (2007)

معاوضه بزرگ بازیکن بین استقلال و سپاهان

شکایت «خیبر» از فراز امامعلی؛ باشگاه هشدار داد

روبل در برابر دلار به بالاترین سطح 2 سال گذشته رسید

هیچ کالای اساسی دولتی در بنادر باقی نمانده است

هشدار بارش‌های رگباری و گردوغبار در لرستان

روزی که ستاره بسکتبال در ورزش گلف رکوردشکنی کرد

معامله 727 کیلوگرم شمش نقره و 201 کیلوگرم شمش طلا در بورس کالا

چه تعداد کاربر در بورس فعال هستند؟

بانک مرکزی ضوابط بازگشایی مجدد درگاه‌های پرداخت سکوهای برخط طلا را اعلام کرد

ویرایش پنجم مقررات ملی و کنترل ساختمان ابلاغ شد

برای شروع ورزش باید از حداقل‌ها شروع کرد!

وقتی گرمای کشور آمریکا کاسه صبر لوئیز انریکه را لبریز می‌کند!

رد پیشنهاد میلان به عشق مورینیو!

قیمت جدیدی برای نان مصوب نشده؛ گران‌فروشی تخلف است

تاریخ پیش فروش بلیط قطار مرداد 1404 و اربعین اعلام شد

پیش بینی بورس یکشنبه 22 تیر 1404

فغانی: افتخار می‌کنم، کولینا: بهترین داور انتخاب شد!

مهم‌ترین علت‌های شوره سر

جلسه خصوصی پیاتزا با دو رقیب در تیم ملی

چیزهای دیوانه‌کننده‌ای از مودریچ شنیده‌ام

تصمیم بزرگ؛ نیمکت‌ در انتظار رونالدوی 40 ساله

دیدار مدیر عامل بیمه دی با خانواده‌های شهدای اقتدار استان مازندران

وزیر صمت: چک‌های برگشتی تا سه ماه مانع دریافت تسهیلات نمی‌شوند

معاملات بازار ارز تجاری به 8 میلیارد دلار رسید

آغاز جشنواره تابستانی کیش از مردادماه؛ بسته‌های تخفیفی، سفر اقساطی و رویدادهای ویژه در راه‌اند

دیدار رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با خانواده های شهدای اقتدار در خرم آباد