ندای لرستان

آخرين مطالب

حمله تندروها به مصاحبه استراتژیک رئیس جمهور سیاسی

حمله تندروها به مصاحبه استراتژیک رئیس جمهور
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محسن صالحی‌خواه| دوشنبه روز خاصی بود. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل برای سومین بار در 6 ماه گذشته و نخستین بار بعد از جنگ 12 روزه با ایران به واشنگتن و دیدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا رفت. حوالی عصر همین روز هم گفت‌وگوی تصویری مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان با تاکر کارلسون مجری و خبرنگار مشهور آمریکایی منتشر شد؛ گفت‌وگویی که با تمام ضعف‌های فرمی و محتوایی و انتقادهایی که به آن وارد است، اعلام موضع ایران در شرایط کنونی و خطاب به افکار عمومی در آمریکا به‌خصوص پایگاه رای دونالد ترامپ محسوب می‌شد.
فشار از واشنگتن تا تهران
درحالی‌که واشنگتن صحنه رایزنی دو عامل حمله به ایران و 12 روز جنگ نابرابر بود، در تهران هم به خاطر این مصاحبه، فشارها بر رئیس‌جمهور از قبل بیشتر می‌شد و عده‌ای از صحبت‌های مطرح‌شده در آن ناراحت بودند. ناخشنودی آنان از این است که چرا پزشکیان گفت ایران به دنبال ترور ترامپ نیست، رویکردی صلح‌طلبانه دارد و مرگ بر آمریکا به معنای مرگ بر مسئولان و مردم آمریکا نیست بلکه «این شعار یعنی مرگ بر جنایت و مرگ بر سیاست‌هایی که منطقه را ناامن می‌کنند.» و البته ذکر این نکته هم برایشان غیرقابل قبول بود که پزشکیان تلاش کرد تفکیکی بین آمریکا و اسرائیل ایجاد کند.
این نکته‌ای بود که سیدعباس عراقچی، در یادداشتی که دیروز در فایننشنال‌تایمز نوشت به آن اشاره کرد: «انتخاب نهایی با آمریکاست: آیا ایالات متحده سرانجام مسیر دیپلماسی را برمی‌گزیند؟ یا همچنان درگیر جنگی خواهد ماند که متعلق به دیگری است؟»
البته پزشکیان درباره عهدشکنی آمریکایی‌ها، جنایات اسرائیل، سیاست‌هایی مانند حمایت از تروریسم در خاورمیانه در قالب داعش نیز صحبت کرد. اما علاقه‌ای برای شنیدن آن‌ها در داخل وجود نداشت. مشخص نیست که این افراد انتظار داشتند رئیس‌جمهور ایران در این شرایط، چه رفتار و گفتاری از خود در برابر مخاطب آمریکایی به نمایش بگذارد. در حالی که تندروهای داخلی تلاش می‌کنند این سیاست را ناکام بگذارند، در خطی مشابه تلویزیون اینترنشنال نیز به نقل از مقامات ناشناس اسرائیلی مدعی شد هماهنگی کامل میان آمریکا و اسرائیل در پرونده‌های غزه و ایران وجود دارد.
نکته جالب توجه اینکه یک جریان خاص در فضای مجازی و رسانه‌ای در صدد است تلاش پزشکیان برای جلوگیری از وقوع یک جنگ گسترده - که جنگ 12 روزه را می‌توان پیش‌نمایش آن دانست - به «عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور» و استیضاح پزشکیان گره بزند. در کنار آن‌ها، اظهارنظرهای توهین‌آمیزی از سوی بعضی نمایندگان مجلس اتفاق افتاد. 
هنوز مشخص نیست در شرایط سخت فعلی که جنگ متوقف شده، چرا عده‌ای در تلاش برای شکستن فضای منسجم داخلی هستند؟ در شرایطی که می‌توان آن را بدون شک سخت‌ترین شرایط ایران پس از انقلاب در همه جوانب داخلی و خارجی دانست. این انسجام در برابر دشمن خارجی به وجود آمد کشور در شرایطی است که نه می‌توان با اطمینان از به ثمر نشستن دیپلماسی سخن گفت و نه می‌توان به جنگی گسترده در خاورمیانه بحران‌زده دامن زد. پاسخ این سوال می‌تواند مشکلات زیادی را حل کند.
در ضیافت شام کاخ سفید
بامداد سه‌شنبه به وقت تهران و شامگاه دوشنبه به وقت واشنگتن بود که هیئت‌های اسرائیلی و آمریکایی دو طرف یک میز در کاخ سفید نشستند. خبرنگاران و عکاسان هم در این اتاق حضور داشتند و آنچه از محتوای دیدار ترامپ و نتانیاهو بیرون آمده، مربوط به ابتدای همین ضیافت است. 
به طور طبیعی، دو موضوع ایران و جنگ در غزه محوریت بحث‌های این دو سیاستمدار را تشکیل می‌داد که در هر دو پرونده، با هم شریک هستند. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که او و نتانیاهو در کنار هم یک موفقیت چشمگیر را رقم زدند. ترامپ در این دیدار مدعی شد که مذاکره با ایران خیلی زود آغاز خواهد شد و استیو ویتکاف، نماینده او در خاورمیانه گفت شاید این گفت‌وگوها ظرف یک هفته آغاز شود. درحالی‌که تهران اگرچه تمایل خود به دیپلماسی را بارها ابراز کرده ولی با توجه به حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای، محتاطانه به مذاکره نگاه می‌کند.
از سوی دیگر، ترامپ در جریان این دیدار، بار دیگر لفاظی‌های پیشین خود را ادامه داد و گفت: «امیدوار است مجبور به حمله دوباره نشود» و ادعا کرد که مقامات ایرانی به دنبال ملاقات هستند. چراکه به زعم او، بعد از این جنگ و حملات آمریکا به سایت‌های هسته‌ای، رفتار مقامات ایران تغییر کرده است. او بار دیگر مدعی نابودی سایت‌های هسته‌ای ایران در حملات بمب‌افکن‌های بی-2 در جریان جنگ 12 روزه شد. در خصوص تماس‌ها نیز سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت تماس‌های مستقیم و غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن در جریان است. 
ترامپ همچنین با اشاره‌ لغو تحریم‌های سوریه که اخیراً اتفاق افتاد، گفت: «مشتاقم بتوانم در زمان مناسب تحریم‌ها علیه ایران را هم بردارم.» 
بنیامین نتانیاهو هم در این دیدار از حمایت‌های ترامپ تشکر کرد و با اشاره به حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، همکاری تل‌آویو و واشنگتن را ترکیبی فوق‌العاده برای مقابله با چالش‌ها و استفاده از فرصت‌ها دانست. او همچنین به‌زعم خود، از طرف اسرائیلی‌ها و یهودیان سراسر جهان از آنچه تلاش ترامپ برای ایجاد صلح و امنیت در نقاط مختلف به‌خصوص خاورمیانه نامید، تشکر کرد. او در این دیدار نسخه‌ای نامه دولت اسرائیل به کمیته صلح نوبل برای نامزدی ترامپ را به او داد؛ اقدامی که به گفته تحلیلگران، سنخیتی با عملکرد 21 ماه گذشته او در غزه و کشتار مردم فلسطین نداشت. 
تندروها عقده‌ شکست 1403 را خالی می‌کنند
محمد مهاجری، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی درباره انتقادات و حمله‌ها به مصاحبه پزشکیان و کارلسون، به خبرنگار هم‌میهن گفت: «منتقدان این مصاحبه چند گروه هستند. در جریان اصلاح‌طلب هم من دیدم که برخی نقدهایی به این گفت‌وگو داشتند اما بیشتر نقدها مربوط به دوستان اصولگرا بود. اما همین منتقدان اصولگرا هم دیدیم که در کمال انصاف انتقادات خود را به آقای پزشکیان مطرح کردند. نکات مثبت را مدنظر قرار دادند و اگر نقدی هم داشتند، مودبانه بیان کردند. نکته اصلی که مورد نظر منتقدان قرار گرفت این بود که آقای پزشکیان آمد و دو طرف مقابل یعنی آمریکا و اسرائیل را از هم جدا کرد. درحالی‌که آن‌ها در این جنگ کاملاً با همدیگر متحد بودند. پاسخی هم به این نقد داده شد که مخاطب این مصاحبه، مردم آمریکا و پایگاه رای ترامپ بودند. آقای پزشکیان نیز با همین نگاه سعی کرد این موضوع را جا بیاندازد که آمریکا و اسرائیل دو کشور جدا هستند و در این حمله خیلی مرتبط نبودند. فارغ از اینکه نظر ایشان درست باشد یا نه، صرفاً برای اطلاع آن را بیان می‌کنم.»
او ادامه داد: «اما عده‌ای دیگر هستند که هنوز فکر می‌کنند در سال گذشته و دوران انتخابات هستیم. هوز از شوک انتخابات بیرون نیامده‌ند و فکر می‌کنند باید توهین، فحاشی و هتاکی کنند. این‌ها کار خودشان را انجام می‌دهند. تا چند وقت پیش از این تیپ آدم‌ها گله داشتم اما امروز دیگر گله‌ای ندارم. اخیراً فهمیدم ذات‌شان همین است و فهم‌شان از موضوعات سیاسی بیش از این نیست. مصداق آن مثال هستند که می‌گوید نیش عقرب نه از ره کین است، اقتضای طبیعتش این است. عقرب بدون زهر وجود دارد؟ عقرب بدون زهر، عقرب مرده است. آن‌ها عادت کرده‌اند که این‌طور حرف بزنند و فضا را مسموم کنند.
در این فضای همدلی ایجاد شده و حتی قبل از جنگ، بعضی اصولگراها که قبلاً از این تندروها حمایت می‌کردند، به تدریج خودشان را کنار کشیدند. من فکر می‌کنم این کناره‌گیری از تندروها در آینده باز هم اتفاق خواهد افتاد ولی از عصبانیت این دوستان کم نخواهد شد. هنوز عقده‌های فروخفته از انتخابات پارسال برایشان وجود دارد و باید به نحوی خود را تخلیه کنند. برای این تخلیه روانی هم راهی جز اینکه خود را کف توئیتر، اینستاگرام و فضای مجازی خالی کنند، راهی ندارد.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1037118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی پاری سن ژرمن 4 - رئال مادرید 0

انریکه: عثمان دمبله شایسته توپ طلا است

بازگشت مهاجم ناکام با پیراهن آبی

ژابی: پاریس پروژه دو ساله است، من تازه شروع کرده‌ام

خداحافظ لوکیتا؛ آخرین بازی مودریچ با پیراهن سفید

همه‌‍‌چیز به نفع بازیکن خارجی استقلال

4 غول بزرگ WWE؛ چند بار قهرمان جهان شدند؟

گل چهارم پاری سن ژرمن به رئال توسط راموس

انرژی خاص به خرید مهم استقلال

خوشحالی گل به یاد دیوگو ژوتا؛ گل گونسالو راموس به رئال مادرید

پاری سن ژرمن 4-0 رئال مادرید؛ بزرگان زیر چکمه‌ی فاتحان نو، صدای له شدن تاریخ را شنیدی؟

درخشش اسکیت‌بازان ایران در کاپ جهانی ایتالیا

لیگ ملت‌ها: آلمان فاتح یک ماراتن جذاب

استقبال هاشمیان و پیروانی از بازیکنان پرسپولیس

اتحاد شوم برای نجات سیاستمداری فاسد

شاید مهم‌ترین خرید این فصل استقلال!

بازگشت به سیاست تخریب

اتهام بدون سند

اخراج حدود 150 خبرنگار

از رباط کریم تا رباط بخیل؛ درباره‌ اخراج شتاب‌زده پناه‌جویان افغانستانی

چراغ سبز پکن به فروش جنگنده‌های پیشرفته به تهران؟

ایران؛ حرکت بر لبه تنهایی

رسوایی جنسیِ ادامه دار؛ زخم «اپستین گیت» دهن باز کرد

وجود 300 زندانی جرائم غیر عمد در زندان‌های لرستان

لیگ ملت‌ها: آن‌ها جور مردان‌شان را می‌کشند

تلاش برای یافتن راه‌حل مسالمت‌آمیز در پرونده بیرانوند

حسین‌نژاد برای تیم روسی بازی کرد

مدیرکل ثبت‌اسناد لرستان منصوب شد

هک و تحریم اتاق جنگ

سکانس‌هایی از رد خون

نان به نرخ دولتی به دست مردم نمی‌رسد

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 19 تیر 1404

کار آفرینی بانوی توانمند بروجردی با زنبورداری

پرداخت پاداش میلیاردی به مشترکان خوش مصرف برق در لرستان

جو آرام و پایدار در لرستان

در جریان افزایش فشارخون چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

دلیل تفاوت فشار بین ماکسیمم و مینیمم

ورود مریخی به استادیوم برای تماشای دیدار رئال - پاری سن ژرمن

پاری سن ژرمن - رئال مادرید؛ ترکیب رسمی

شهادت پاسدار مجروح در حمله رژیم صهیونیستی به لرستان

بیشترین شهدای دانش آموز دبستانی‌ بودند

فعال اصلاح طلب: صحبت‌های پزشکیان با کارلسون در راستای خواسته اکثر ایرانیان بود

حمله تندروها به مصاحبه استراتژیک رئیس جمهور

مسیر دشوار دیپلماسی

بازدهی بورس در هفته سوم تیر 1404

در کشور ما از هر 4 نفر حداقل یک نفر فشار خون دارد و نمی‌داند!

هشدار طب ایرانی درباره آلودگی هوا و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آسیب‌ها

شایعه بزرگ در ترکیه؛ مورینیو به دنبال طارمی

دست‌های آلوده

حمله‌ به‌ فردو و پرده‌های ابهام