ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ بازسازی روانی جامعه سیاسی

سرمقاله سازندگی/ بازسازی روانی جامعه
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه سازندگی / «بازسازی روانی جامعه» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم شهربانو امانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
تجربه تاریخی بشر نشان داده است که جنگ‌ها همواره خسارات عظیم انسانی و اقتصادی به همراه داشته‌اند. امروزه اما با انقلاب ارتباطات و گسترش رسانه‌ها، اخبار و تصاویر جنگ به سرعت منتشر و در سطح جهانی پخش می‌شود. در چنین شرایطی، تلفات و تأثیرات منفی جنگ ابعاد گسترده‌تری یافته و تأثیرات روحی و روانی آن نه‌تنها برای قربانیان مستقیم بلکه برای عموم جامعه نیز ملموس است. انتشار ویدیوها و تصاویر دلخراش جنگ می‌تواند، پیامدهای روانی این بحران را ماندگارتر کند. این تصاویر دردناک که اغلب از فجایع انسانی ناشی از درگیری‌ها حکایت می‌کنند، نگرانی‌ها و دغدغه‌های عمومی را تشدید می‌کنند. به‌ویژه آنکه آتش‌بسی که اعلام شده هنوز پشتوانه توافق رسمی و حقوقی بین‌المللی ندارد. این نامشخص بودن اوضاع، خود نشانه تیرگی و ابهامی است که بر امنیت روانی جامعه تأثیر می‌گذارد و ناآرامی و التهاب ذهنی را تشدید می‌کند.
در چنین شرایطی، وظیفه دولت در دو حوزه میدانی و روانی به موازات یکدیگر اهمیت می‌یابد. دولت باید علاوه بر بازسازی و تقویت نیروها و زیرساخت‌های امنیتی به بازسازی روانی جامعه نیز توجه ویژه داشته باشد. استفاده از ظرفیت متخصصان حوزه سلامت روان و روان‌شناسی، امری ضروری است تا آثار روانی دوران جنگ و نزاع کاهش یابد و جامعه به آرامش نسبی برسد. از سوی دیگر، سازمان‌های اجتماعی و نهادهای تخصصی مانند انجمن‌های روان‌شناسی باید دامنه خدمات مشاوره‌ای خود را گسترش دهند. این نهادها می‌توانند با همکاری شهرداری‌ها و شوراهای شهر و روستا، برنامه‌های حمایتی و مشاوره‌ای برای خانواده‌ها و افراد آسیب‌دیده فراهم کنند. چنین طرح‌هایی نه‌تنها به بازسازی روانی جامعه کمک می‌کند بلکه بخشی از بار آسیب‌ها را جبران و امید را به جامعه بازمی‌گرداند.
جامعه مدنی ما هنوز از نظر ظرفیت سازمان‌یابی و تجربه فعالیت جمعی به بلوغ کافی نرسیده است. تا کنون فرصتی مناسب برای تقویت و ارتقای نهادهای مدنی فراهم نشده اما اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز است که بازسازی و تقویت جامعه مدنی را در دستور کار قرار دهیم. جامعه مدنی قوی می‌تواند در بحران‌ها نقش مهمی ایفا کند و جبران خسارات را تسهیل نماید. دولت نیز باید نهادهای مدنی را همراه و هم‌راستا بداند؛ این نهادها نه رقیب بلکه بازوهای مکمل و یاری‌رسان حکومت‌اند. لازم است نگاه رقیب‌گونه به نهادهای مدنی کنار گذاشته شود و زمینه‌های تقویت آنان فراهم گردد. با همراه کردن جامعه مدنی در مسیر حل مشکلات، می‌توان از ظرفیت‌های مردمی برای رسیدن به راه‌حل‌های پایدار بهره برد.
البته وظیفه تأمین امنیت فیزیکی و ساختاری جامعه به عهده نهادهای مدنی نیست؛ این رسالت بر دوش حکومت، نظام سیاسی و دستگاه‌های امنیتی است. دولت باید تمرکز خود را بر تقویت زیرساخت‌ها، حراست از مرزها و حفظ آرامش عمومی قرار دهد تا زمینه برای فعالیت سازنده سایر نهادها فراهم شود. اکنون بیش از هر زمان دیگری لازم است دولت کاهش و جبران خسارت‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را در اولویت قرار دهد. باید مصالح و منافع مردم در مرکز توجه سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها قرار گیرد تا جامعه در مسیر بهبودی و رشد حرکت کند. منافع مردم ایران، صرف‌نظر از جناح‌ها و گرایش‌ها باید محور همه برنامه‌ها باشد.
بازار
در کنار تلاش‌های دیپلماتیک و سیاسی برای حل بحران‌ها، بازسازی روانی جامعه نیز باید به عنوان یک اولویت جدی پیگیری شود. تنها با توانمندسازی مردم در حوزه سلامت روان و ایجاد تاب‌آوری اجتماعی می‌توان امیدوار بود که جامعه به رخدادهای احتمالی آینده با قدرت بیشتری پاسخ دهد. تمرکز تلاش‌ها باید بر پیشگیری از تکرار شرایط جنگ 12 روزه گذشته باشد. تقویت صلح و آرامش به معنای فراهم کردن بستری مناسب برای بازسازی روانی جامعه است؛ جامعه‌ای که زخم‌های عمیقی از تحریم‌ها، فشارهای بین‌المللی، فساد و بی‌عدالتی بر تن دارد، نیازمند امنیت روحی و آرامش است تا بتواند به سلامت و توانمندی بازگردد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1036955/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفاوت آتش‌بس، ترک مخاصمه و معاهده صلح

تشعشعات رادیواکتیو؛ تهدیدی جدی یا اغراق رسانه‌ای؟

سفید و سیاه یک مصاحبه

کاهش قیمت برنج در اه است

تکذیب فیلم منتسب به سهامداران بورس

فراخوان وزارت اقتصاد برای انتخاب بازارگردان اوراق مالی اسلامی

معاون نظارتی اسبق بانک مرکزی: تشخیص حساب های اجاره ای دشوار است

تلفات سنگین برق در شبکه توزیع!

کاهش بهای طلا در پی رشد شاخص دلار؛ ترامپ همچنان در کانون تحولات

وزیر نیرو: قیمت آب باید بازنگری شود

اجتماع بزرگ زینبیون لرستان در حمایت از ولایت

ورود 8 داروی جدید به فهرست رسمی دارویی کشور

گله اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی در پرداخت مطالبات ارزی

ماجرای افزایش 15 درصدی قیمت خودرو در دوران جنگ 12 روزه چه بود؟

تشکیل کارگروه ویژه و افزایش خدمات بنیاد شهید مازندران در شرایط جنگی

خانواده شهدا افتخار کشور هستند/ تاکید بر رسیدگی فوری به مشکلات خانواده شهدای ترور

شکل گیری همکاری وزارت ارتباطات و منطقه آزاد کیش

4 میلیون از املاک کشور سند ندارند

لبنیات غیرپاستوریزه؛ عامل پنهان بیماری‌های خطرناک مشترک انسان و حیوان

اظهارات مبهم عضو هیئت مدیره استقلال درباره کاریله

تقوی: والیبال حواس مردم را از جنگ پرت کرد!

رد و بدل شدن قرارداد بین استقلال و مرد پرتغالی

مومنی معاون سوادآموزی آموزش و پرورش لرستان شد

افزایش 9 درصدی صادرات در مناطق آزاد

حمایت پایدار از صنعت؛ بسته دولت برای تولیدکنندگان قابل تمدید شد

برگزاری محافل قرآنی «به سوی فتح» فردا در لرستان

محافظت از کبد با مصرف این ویتامین‌ها

مدافع ازبک در قلب دفاع آبی‌ها؛ آشورماتوف رسما استقلالی شد

31 دختر به خط شدند؛ به سوی جام جهانی!

فارن پالیسی: ترامپ در حال انقلاب در آمریکاست؟

فهرست جدید ابربدهکاران بانکی منتشر شد

ضوابط صادرات آرد و جو اعلام شد

تحلیل تسنیم از مسیر خطرناک نظام بانکی؛ بانک یا بنگاه املاک؟

وحدت ملی و رهبری هوشمندانه رمز پیروزی ایران در جنگ 12 روزه

مصرف زیاد این نوع لبنیات مشکلات گوارشی ایجاد می‌کند

ساپینتو: کمتر خانه‌ای در دنیا مثل استقلال است

لرستان در آستانه قحطی آب؛ 620 روستا و 6 شهر در محاصره بی‌آبی!

امحای بیش از 400 کیلوگرم گوشت مرغ فاسد در الیگودرز

اعلام قیمت‌های بلیت اتوبوس اربعین در هفته آینده

تخلف برخی شرکت‌های لبنی در افزایش قیمت لبنیات

واکنش شورای رقابت به تصمیم‌گیری اخیر پیرامون افزایش قیمت خودروها

اختصاص 500 میلیارد ریال برای استانداردسازی ورزشگاه خانگی خیبر

این غلات شما را از بیماری قلبی نجات می‌دهد

ساپینتو زبان فارسی‌اش را به رخ کشید!

غول ترکیه در والیبال هم مدعی شد

نظری جویباری: از ساپینتو سپاسگزارم که هدایت استقلال را بر عهده گرفت

خسرو حیدری مربی استقلال شد

تداوم موج گرما در لرستان

سرمقاله وطن امروز/ در جنگل کاخ سفید

پایان هفته بورس با کاهش 20 هزار واحدی