ندای لرستان

آخرين مطالب

هزینه 750 میلیون دلاری شبکه تروریستی مقالات

هزینه 750 میلیون دلاری شبکه تروریستی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در روزهایی که با تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به حریم سرزمینی ایران، ایرانیان از هر تفکر، قومیت، زبان و ذهنیتی، همراهی خود با نیروهای نظامی و مسئولان کشور برای حفاظت از حریم ایران را اعلام کرده و حتی برخی از مخالفان نظام در خارج از کشور نیز با کنار گذاشتن اختلافات، بر حفظ میهنمان ایران، یکدل و همنوا شده‌اند، شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال که گوی سبقت در همراهی و حتی تشویق رژیم صهیونیستی برای حمله به زیرساخت‌ها و مردم ایران را از همه دشمنان قسم‌خورده ملت ایران ربوده، حالا با جعل روایت‌ها، وارونه‌نمایی اخبار، امنیت‌زدایی، خدشه‌دار نمودن وجهه سازمان‌های امنیتی و نظامی کشور و مأیوس‌سازی مردم با استفاده از بزرگ‌نمایی اتفاقات داخل، به پیاده نظام رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. جعل روایت‌ها از سوی این رسانه ضدایرانی تا جایی پیش رفته که بسیاری از چهره‌های فرهنگی و رسانه‌ای کشور با تشکیل کمپینی، خواستار «ترک و بلاک کردن» این رسانه شده‌اند. «فرهیختگان» در ادامه به بررسی هزینه‌های عجیب‌وغریب این رسانه ضدایرانی پرداخته که طبق اطلاعات صورت مالی، مادرخرج آن مشخص نیست و به نظر می‌رسد در حال حاضر رژیم صهیونیستی منابع مالی این شبکه تروریستی را تأمین می‌کند. همچنین در این گزارش نگاهی نیز به دیگر رسانه ضدایرانی یعنی شبکه «منوتو» انداخته شده که در حال رقابت با دیگر رسانه ضدایرانی است.
بودجه 750 میلیون دلاری یک تلویزیون تروریستی
شبکه تلویزیونی ایران‌اینترنشنال در ماه می‌2017 در لندن تأسیس شد؛ اما در فوریه 2023 مدیران این شبکه تلویزیونی مدعی شدند به دلیل افزایش تهدید‌های دولت ایران، مقر خود را به واشنگتن منتقل کرده‌اند. 
مالک شبکه ایران اینترنشنال شرکت ولنت مدیا (Volant Media) است. براساس اطلاعات درج شده در وب سایت ثبت شرکت‌های انگلیس، این شرکت در تاریخ 16 دسامبر 2015 در این کشور به ثبت رسیده است. مدیر شرکت در ابتدا فردی به نام «مارتین دِ کالدام» است. در تاریخ 17 نوامبر 2016 عادل عبدالکریم به عنوان مدیرعامل شرکت معرفی می‌شود. 
عادل عبدالکریم، اهل عربستان و شهروند انگلستان، در سال 2018 سهام سهامداران اولیه را در اختیار گرفت. وی سابقه همکاری طولانی با غول‌های رسانه‌ای کشور‌های عربی را دارد. براساس صورت مالی Volant Media تا انتهای سال 2023 عادل عبدالکریم مدیرعامل این شرکت بوده است. 
بررسی‌های «فرهیختگان» از اطلاعاتی که شرکت وُلَنت مدیا (Volant Media) در وب سایت خود درج کرده نشان می‌دهد در وب سایت این شرکت صرفاً به نام ایران اینترنشنال به‌عنوان زیرمجموعه رسانه‌ای این گروه اشاره شده و از زیرمجموعه‌ها یا برند‌های دیگر این گروه رسانه‌ای اطلاعاتی درج نشده است. اما اطلاعات مالی شرکت مذکور نشان می‌دهد هزینه‌های این شرکت (شامل هزینه‌های عملیاتی و هزینه‌های اداری و هزینه‌های غیرمستقیم در ترازنامه به عبارتی مجموع هزینه‌های قبل از مالیات شرکت) از حدود 26 میلیون پوند در سال 2017 به 111 میلیون و 268 هزار پوند در سال 2023 رسیده و از آنجایی که صورت مالی سال 2024 شرکت در سپتامبر 2025 منتشر خواهد شد، اطلاعاتی از هزینه‌کرد شرکت در سال 2025 در دسترس نیست؛ اما با توجه به رشد سالانه 23 درصدی هزینه‌های سالانه این شبکه تروریستی، به نظر می‌رسد هزینه‌های این شبکه تلویزیونی در سال 2024 به 137 تا 140 میلیون پوند یا معادل 185 میلیون دلار برسد. 
با احتساب نرخ برابری پوند به دلار، معادل دلاری رقم هزینه‌های شرکت Volant Media از 35 میلیون دلار در سال 2017 به 150 میلیون دلار در سال 2023 رسیده است. اگر رقم احتمالی هزینه 185 میلیون دلاری در سال 2024 نیز به این اعداد اضافه شود، شرکت Volant Media طی سال‌های 2017 تا 2024 درمجموع 747 میلیون دلار برای خرابکاری در ایران هزینه کرده است. 
هزینه‌ها 16 هزار برابر درآمد!
درخصوص منابع مالی این شبکه تلویزیونی‌تروریستی، اطلاعات چندانی در دست نیست، اما 31 اکتبر 2018 بود که روزنامه گاردین در گزارش مفصلی به منابع مالی مشکوک این شبکه تلویزیونی تروریستی اشاره کرد. در یادداشت روزنامه گاردین آمده بود بودجه تلویزیون ایران‌اینترنشنال مستقر در لندن، از طریق شرکتی تأمین می‌شود که رئیس آن یک تاجر عرب است. این افشاگری که با نگرانی‌های فزاینده از تعداد ایستگاه‌های تلویزیونی وابسته به کشور‌های عربی در لندن همزمان شده بود، تردید‌هایی را در مورد استقلال خبری ایران‌اینترنشنال به وجود آورد. ایران اینترنشنال در آن مقطع به گزارش گاردین جوابیه داد و مدعی شد یک رسانه مستقل است. اما ادعای این شبکه تروریستی از آنجایی شبیه به طنز بود که طبق اطلاعات مالی شرکت مالک ایران‌اینترنشنال یعنی شرکت Volant Media، این شرکت در سال‌های گذشته به اندازه نیم درصد هزینه‌های خود نیز درآمد عملیاتی نداشته است. طبق صورت مالی سال 2023، این شرکت در سال 2022 حدود 474 هزار پوند و در سال 2023 فقط 7 هزار پوند از تبلیغات و خدمات رسانه‌ای درآمد عملیاتی داشته است. با توجه به هزینه 111 میلیون پوندی این شرکت در سال 2023، هزینه مادرخرج و مالک ایران‌اینترنشنال در سال 2023 برای این شبکه تروریستی 16 هزار برابر درآمدش بوده است. 
پر واضح است تنها شرکت‌هایی که به منابع دولتی و حاکمیتی و ثروت‌های بادآورده دسترسی دارند، می‌توانند این مقدار بدون دغدغه برای اهداف سیاسی و امنیتی هزینه کنند و ترسی از هزینه‌کرد بدون بازگشت سرمایه (مالی) نداشته باشند. 
در گزارش سال 2018 گاردین آمده بود: «به گفته یک منبع، یک کشور عربی 250 میلیون دلار (197 میلیون پوند) برای کمک به راه‌اندازی شبکه تلویزیونی ایران‌اینترنشنال که تبلیغات تجاری ندارد، کمک مالی کرده است. این منبع چهارچوب زمانی ارائه نکرده، اما بررسی دقیق اجاره و حقوق کارمندان دفتر آن به یک دوره اولیه پنج‌ساله 50 میلیون دلار در سال اشاره دارد. براساس حساب‌های ثبت شده در 4 اکتبر، Volant Media در سال 2017 حدود 26 میلیون پوند هزینه کرده است.» 
دستمزد خبرنگاران اینترنشنال ماهانه 8 هزار دلار!
طبق اطلاعات صورت مالی شرکت مالک ایران‌اینترنشنال (شرکت Volant Media)، این شرکت در سال 2023 رقم 27.5 میلیون پوند معادل 37 میلیون دلار صرف هزینه حقوق و دستمزد و هزینه بیمه و تأمین اجتماعی 391 پرسنل خود کرده است. به عبارتی، این شرکت در سال 2023 ماهانه به ازای هر پرسنل خود به طور میانگین 7 هزار و 886 دلار حقوق و دستمزد ناخالص پرداخت کرده است. اگر رقم بیمه و تأمین اجتماعی را از رقم ناخالص حقوق و دستمزد کارکنان این شبکه تلویزیونی کم کنیم، این شرکت در سال 2023 بیش از 32 میلیون دلار یا معادل ماهانه نزدیک به 7 هزار دلار حقوق و دستمزد به کارکنان خود پرداخت کرده است. این درحالی است که متوسط ​​درآمد خانوار‌ها در کل انگلیس طی سال 2023 حدود ماهانه 3900 دلار بوده است. به‌عبارتی، درآمد خبرنگاران این رسانه ضدایرانی حدود 1.7 برابر میانگین درآمد مردم انگلیس بوده است. 
مادرخرج دلسوز، حامی نابودی ایران
همانطور که در صورت مالی و توضیحات حسابرس صورت مالی نیز اشاره شده، شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال تبلیغات پخش نمی‌کند و نحوه تأمین مالی و منبع بودجه آن شفاف نیست. همین امر باعث شده تحلیلگران رسانه‌ای ادعای طنزآمیز استقلال این شبکه تروریستی را باور نکرده و از مادرخرج دولتی این شبکه تلویزونی سخن بگویند، مادرخرجی که هدفی جز نابودی ایران و ایرانیان و تجزیه کشور ندارد. 
علیرضا سروستانی، فرزاد نویدی‌نیا و فریدون اکبرزاده سه پژوهشگری هستند که زمستان 1402 در فصلنامه علمی‌‌پژوهشی تحقیقات سیاسی و بین‌المللی در مقاله‌ای با عنوان «نقش رسانه فارسی زبان خارجی ایران اینترنشنال در اعتراضات شهریور 1401 از منظر نظریه برجسته‌سازی» به بررسی عملکرد این رسانه معاند درخصوص انعکاس اخبار ایران پرداخته‌اند. 
براساس یافته‌های این پژوهش، شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال، جهت بازنمایی اعتراضات سال 1401 چندین اقدام انجام داده است. 1- این شبکه هدف اصلی اعتراضات سال 1401 را برچیده شدن حکومت جمهوری اسلامی ایران می‌داند. 2- این رسانه سعی در به تصویر کشاندن حمایت اقشار مختلف مردم از اغتشاشات دارد. 3- این رسانه تمرکز خاصی برای بازنمایی اتفاقات نقاط مرزی و حساس کشور و تأکید گستردگی جغرافیایی اعتراضات از کردستان تا سیستان و بلوچستان تا خراسان شمالی دارد. 4- با نسبت دادن اعتراضات به محلات، اصناف، دانشگاه‌ها، قومیت‌ها، نخبگان و بازار، سعی می‌کند به مخاطب القا کند که اعتراضات عمومی بوده و خواسته همه مردم است. 5- تشجیع معترضان با استفاده از شگرد‌های مختلف خبری از یک‌سو با تمرکز بر ویژگی‌های معترضان و از سوی دیگر، متکثر و متنوع بودن معترضان. 6- این شبکه با بازنمایی اخبار جعلی نظیر سرپیچی برخی از نیرو‌های امنیتی برای مقابله با معترضان، فروپاشی دستگاه‌های امنیتی و خارج شدن کنترل شهر‌ها از دست، سعی در ناتوان جلوه دادن حاکمیت در کنترل اعتراضات دارد. 
بهرخ گنجی، علیرضا پورجعفری و آرزو یارکه سلخوری سه پژوهشگر دیگری هستند که زمستان 1401 در مقاله‌ای در مجله علوم خبری به بررسی عملکرد این شبکه تلزیزیونی در بازنمایی اخبار حوادث ایران پرداخته‌اند. در بخشی از این پژوهش آمده است: «این شبکه تلویزیونی از گفتمان‌هایی برانگیزنده برای بازنمایی حوادث استفاده می‌کند و رویداد‌ها را با فنون خبری متفاوتی گزارش می‌کند که از ساده‌سازی اخبار، جعل روایت، برجسته‌سازی موضوعات غیرمهم و حاشیه‌ای و وارونه‌نمایی استفاده می‌کند.»
در مقالات دیگری پژوهشگران علوم اجتماعی اشاره می‌کنند که فعالیت‌های شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال نقش مستقیم و محوری در تشدید نارضایتی‌ها، کنشگری سیاسی، گسترش ویروس تجمعات، امنیت‌زدایی ذهنی افکار عمومی، خرابکاری‌ها، خدشه‌دار نمودن وجهه نظام و مسئولان و سازمان‌های امنیتی و نظامی دارد. همچنین نتایج تحلیل نشان می‌دهد در این رسانه برای مأیوس‌سازی از شرایط اقتصادی کشور به طور قابل توجهی به تورم، مهاجرت، مسائل محیط زیستی، بزرگ‌نمایی ناکارآمدی برخی از مدیران و فساد اقتصادی تأکید می‌شود.
پروژه 283 میلیون دلاری شبکه سلطنت‌طلب «منوتو» علیه ایران
پس‌از خداحافظی خبرنگاران تلویزیون سلطنت‌طلب «من‌وتو» در بهمن1402، اواخر دی‌ماه سال 1403 مدیران تلویزیون اعلام کردند با حل‌شدن مشکلات مالی، آن‌ها دوباره برمی‌گردند. در آن زمان دلیل تعطیلی این شبکه، مواجهه گردانندگان شبکه با مشکل مالی اعلام شد، اما پشت پرده تعطیلی چیز دیگری بود. اتفاقات پاییز سال 1401 فرصتی برای فعالیت بیشتر رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی بود؛ چراکه بخش قابل‌توجهی از ناآرامی که در خیابان‌های ایران به راه افتاده بود در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی این رسانه‌ها واقعی تلقی می‌شد. بعد از وقوع ناآرامی‌ها، اینترنشنال در خط مقدم انتشار جعلی اخبار قرار گرفت، امری که منجر شد دیگر شبکه‌های فارسی‌زبان هم در رقابت با این شبکه تلویزیونی در همین مسیر قدم بردارند. شبکه تلویزیونی منوتو هم تلاش کرد تا از رقابت جا نماند. با این‌‏ حال زمانی که تلاش‌های منوتو ناکام ماند سرمایه‌گذاران تصمیم به حذف این شبکه گرفتند. بعد از آن در نیمه مهر 1403 اعلام شد که این شبکه دوباره قرار است فعالیت خود را شروع کند؛ اما با یک شیوه جدید. گردانندگان این شبکه در بیانیه‌ای عنوان کردند که برای دسترسی مردم داخل ایران به برنامه‌های این شبکه، خارج‌نشینان ملزم به خرید اشتراک هستند. البته خرید اشتراک یا چیزی شبیه به این شوآف جدید مدیران من‌وتو بود. گویا این شبکه کارفرمای دست‏ به جیب دیگری پیدا کرده و قرار است پروژه شکست‌‏خورده دیگری را رقم بزند.
نگاهی به صورت‌‌ مالی شرکت تلویزیونی مرجان (مالک من‌وتو) نشان‌ می‌دهد در سال منتهی به مارس2023 این شرکت نزدیک‌ به 36میلیون پوند (47میلیون دلار) هزینه کرده است. مجموع درآمد این شرکت در آن سال مالی کمتر از 1.5 میلیون پوند بوده است. به عبارتی، حدود 96 درصد از هزینه‌های این شرکت در سال مالی منتهی به مارس 2023 خارج از تبلیغات و آگهی تأمین شده است. 
همچنین بررسی صورت‌های مالی شرکت مرجان نشان می‌دهد این شبکه تلویزیونی سلطنت‌طلب از ابتدای فعالیت‌ خود تا مارس 2023 حدود 210میلیون پوند هزینه کرده که 90درصد آن از جیب سهامدار اصلی تأمین شده است. این رقم معادل 283 میلیون دلار است. طبق صورت ‌مالی، عمده بار مالی این شبکه در ظاهر برگردن مرجان و کیوان عباسی و برعهده یک کارفرمای بزرگ خارجی (یکی از دشمنان ایران) بوده است. 
7 هزار دلار حقوق ماهانه مزدوران سلطنتی
حال که تلویزیون «من‌وتو» فعالیت پیمانکاری جدیدی را شروع کرده، نگاهی به اطلاعات حقوق‌و‌دستمزد آنها شاید جالب باشد. طبق صورت مالی شرکت تلویزیونی مرجان، این شرکت در سال مالی منتهی به مارس 2023 حدود 13.2 میلیون پوند به صورت ناخالص برای حقوق و دستمزد 184 کارمند خود هزینه کرده است. اگر هزینه 1.5 میلیون پوندی بیمه و تامین اجتماعی را کنار بگذاریم، شرکت مرجان برای 184 کارمند خود در سال 2022 (سال مالی منتهی به مارس 2023) حدود 11.7 میلیون پوند هزینه کرده است. رقمی که معادل 15.8 میلیون دلار بوده و به معنی حقوق و دستمزد خالص ماهانه بیش از 7 هزار دلاری است. 
همچون حقوق و دستمزد دریافتی مزدوران ضدایرانی شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال، دریافتی نزدیک بیش از 7100 دلاری خبرنگاران منوتو درحالی است که متوسط ​​درآمد خانوارها در کل انگلیس طی سال 2023 حدود ماهانه 3900 دلار بوده است. به‌عبارتی، درآمد خبرنگاران این رسانه ضدایرانی حدود 1.8 برابر میانگین درآمد مردم انگلیس بوده است.

ندای لرستان

بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1033835/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همکاری خطرناک باکو - تل آویو

توطئه برای تجزیه ایران، اسرائیل به دنبال چیست؟

آغاز پیش ثبت‌نام محصولات ایران خودرو از امروز

جلوگیری از وقوع جرائم ملکی با شفافیت حاصل از سامانه املاک و اسکان

عرضه ارز اربعین به زودی آغاز می‌شود؛ 200 هزار دینار به هر متقاضی خرید

نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافت

رئیس سازمان اداری: حقوق افراد دورکار تغییری نکرده است

ممنوعیت فصلی واردات برنج لغو شد

اهمیت خواب کافی برای ارتقای سلامت جسمی و روانی

آیا برای لاغری کربوهیدرات باید از رژیم غذایی حذف شود؟

شرط رضایت پرسپولیس در ماجرای بیرانوند؛ بازگشت ترابی یا اتفاقی دیگر؟

علیه افغان‌ستیزی

بی‌بی‌سی: بسیاری از اسرائیلی‌ها اعتمادی به نتانیاهو ندارند

سرعت خط ریلی تهران - قزوین - زنجان به 160 کیلومتر افزایش می‌یابد

قیمت نفت اندکی کاهش یافت

آغاز عرضه 200 هزار دینار ارز اربعین بزودی

پیشرفت 85 درصدی تقاطع امام رضا خرم‌آباد

عزاداری حسینی در کوهنانی

نجات سه کوهنورد گرفتار در قله ازنادر لرستان

مدیریت روانی کودکان در دوران جنگی!

ادامه بحران بین لائوتارو و هاکان با وجود تماس تلفنی

جزییات حادثه مرگ ناگوار ژوتا

پیشرفت 85 درصدی تقاطع امام رضا(ع) خرم‌آباد

جریمه 14.5 میلیاردی متخلفان بازار لرستان در جنگ 12 روزه

ایستاده در مسیر «ابوذر»

سرمقاله جوان/ درس‌های عاشورا در جنگ 12 روزه

سرمقاله فرهیختگان/ رسوایی؛ علاجِ اپوزیسیون کرایه‌ای

سرمقاله وطن امروز/ ایران؛ مرز اخلاقی مشترک

فارن پالیسی: حمله اسرائیل به ایران نتیجه عکس داد

گاردین: نتانیاهو در پی دو دستگی در ایران بود اما موجب میهن‌پرستی شد

تحلیلگر آمریکایی: ایرانیان تسلیم‌ناپذیرند، آنها عقب‌نشینی نخواهند کرد

مهلت افتتاح حساب وکالتی ایران خودرو تمدید شد

سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود 15 درصد تعیین شد

خبر خوش برای سهامداران

رشد مصرف برق مهار شد؛ ناترازی در مسیر کاهش 30 درصدی

بهره بین بانکی ثابت ماند

کاهش خفیف قیمت طلا در پایان هفته؛ سکه و دلار روند صعودی گرفت

قیمت جهانی طلا کاهشی شد

یادواره شهدای والامقام مدافع وطن در اردبیل برگزار شد

مرگ ستاره ملی‌پوش پرتغال و باشگاه لیورپول در سانحه رانندگی

خرید مهم استقلال از ازبکستان نهایی می‌شود

واکنش رسمی لیورپول به مرگ دیوگو ژوتا

سرمقاله همشهری/ شعاری که در حسینیه امام خمینی جان گرفت

سرمقاله شرق/ شناخت ما

از افزایش صادرات نفت به چین تا آغاز صادرات گاز از پارس جنوبی

صدور اظهارنامه براوردی برای پرونده های مالیاتی بلاتکلیف

حساب های برداشت از محل درآمد شرکت های دولتی اعتباری شد

پروازها از مشهد به 21 مسیر خارجی برقرار شد

در جنگ 12 روزه سوخت کشور اینگونه تأمین شد

شیوع سیاه سرفه در ژاپن