ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ بپذیریم این تذکرات متفاوت بود سیاسی

سرمقاله همشهری/ بپذیریم این تذکرات متفاوت بود
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - همشهری / «بپذیریم این تذکرات متفاوت بود» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم محسن مهدیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
رهبرانقلاب در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس چند تذکر مهم و کلیدی مطرح کردند. اما واقعیت این است که این تذکرات جدید نبودند؛ ایشان طی سال‌های گذشته بارها نکاتی مشابه را به مجلس گوشزد کرده‌اند. بااین‌حال تفاوتی مهم در این نوبت وجود داشت که تأمل در آن ضروری است. 
2 تفاوت اصلی و چرایی
یک. تذکرات این‌بار کاملا مصداقی بود. برای مثال، توصیه همیشگی رهبرانقلاب به همراهی و تعامل با دولت، این‌بار با مصادیق مشخصی همراه شد؛ ازجمله تأکید بر عدم‌دستکاری گسترده لوایح اقتصادی دولت و کاهش احضار وزرا به مجلس.
دو. سخنان ایشان کاملا صریح بود. به‌روشنی فرمودند که اقدامات نظارتی باید به موارد ضروری محدود شود، و اینکه انقلابی‌گری با جنجال‌آفرینی، یقه‌گیری و دعوا یکی نیست.
بازار
تذکر صریح و مصداقی موجب می‌شود قرائت‌های غیرواقعی و خوانش‌های سلیقه‌ای دیگر مجال بروز پیدا نکنند. اما این موارد، ظرفیت تحلیل‌های بیشتر نیز دارند.
چرایی این تفاوت
یک. شرایط این روزهای کشور 
خود ایشان تصریح کردند که امروز، بیش از هر زمان دیگری، نیاز به انسجام داریم. همچنین فرمودند که اختلاف همواره مضر است، اما امروز بیش از همیشه زیانبار خواهد بود.
چرایی این تأکید روشن است؛ وقتی دشمن در بالاترین سطح شیطنت و خباثت نسبت به گذشته قرار دارد، وحدت و انسجام ضرورتی انکارناپذیر است.
دو. تصحیح یک برداشت نادرست
اجازه دهید یک‌بار دیگر به ابتدای سخنان ایشان بازگردیم. رهبرانقلاب در آغاز فرمودند مجلس ما نسبت به مجالس دیگر کشورها با فاصله جلوتر است. سپس توضیح دادند که مجلس 2جایگاه دارد: یکی حقوقی و دیگری حقیقی. ‌شأن حقوقی همان جایگاه قانونی مجلس است که اهمیت آن روشن است؛ اما شأن حقیقی نمایندگان بسیار مهم‌تر است، و همین شأن ما را از دیگر مجالس به‌مراتب پیش‌تر می‌برد.
اما این جایگاه حقیقی چه شاخصی دارد؟ نمایندگان چگونه باید باشند تا جلوتر محسوب شوند؟ رهبرانقلاب در پاسخ به این پرسش 2شاخص معرفی کردند: عقلانیت و انقلابی‌گری.
بند اول، درباره انسجام و پرهیز از اختلاف، ذیل عقلانیت قرار می‌گیرد. ضرورت وفاق منطق روشن عقلی و البته انقلابی دارد.
اما بند دوم مربوط به انقلابی‌گری است. رهبرانقلاب نسبت به این شاخص یک‌تذکر صریح و روشنگرانه داشتند. نخست اینکه مرزبندی کردند با تلقی رایج و سطحی از انقلابی‌گری که آن را صرفا در دادزدن و هیاهو می‌بیند. ایشان تصریح کردند که انقلابی‌گری به سروصدا نیست.
فرمودند مجلس باید مشی انقلابی‌گری داشته باشد، اما در فهم انقلابی‌گری نباید خطا شود. تأکید کردند که پایه اول انقلابی‌گری حرکت به سمت آرمان‌هاست. همچنین شجاعت در ابراز عقیده، ضروری است، اما با بیانی درست، محترمانه و غیراهانت‌آمیز، و نیز با پرهیز جدی از دخالت سلیقه‌ها و اغراض شخصی.
رهبرانقلاب راه فهم صحیح انقلابی‌گری را رجوع به حضرت امام دانستند و فرمودند که نباید فراموش شود برای چه آرمان‌هایی انقلاب صورت گرفت.
درنهایت، برای این 2شاخص، عقلانیت و انقلابی‌گری، 2ثمره مهم و کلیدی بیان کردند؛ اینکه عملکرد مجلس باید امیدآفرین و آرامش‌بخش باشد.
دست آخر اینکه انسجام در تقاطع این چند کلیدواژه است. از یک سو عقلانیت و انقلابی‌گری و از سوی دیگر امیدآفرینی و آرامش‌بخشی. دقیق شویم روشن است.
نیت صادق، سلامت نفس نمایندگان و تلاش مجاهدانه آنان، همه محفوظ است. اما امروز، بیش از هر زمان، باید در موضوع عقلانیت و انقلابی‌گری دقیق و هوشیار بود. باید توجه داشت که صدایی که از مجلس صادر می‌شود، فراتر از اقلیت و اکثریت است. باید برای این صدای واحد تدبیری اندیشید تا هم امیدآفرین باشد و هم آرامش‌بخش.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1032561/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مستندسازی حمله ایران به مرکزی نظامی در تل‌آویو توسط شهروند فلسطینی

لحظه اصابت موشک ایران در تل آویو از لنز دوربین مداربسته (ساعت 01:44 شنبه به وقت ایران)

ویدئویی دیگر از واکنش اهالی غزه پس از دیدن موشک‌های ایران

افشاگری مجری مشهور آمریکایی درباره فشار لابی اسرائیل بر ترامپ

حمایت قهرمانان کشتی جهان از ایران

رستمیان فینالیست تپانچه بادی 10 متر شد

شادی زایدالوصف مردم غزه از تماشای موشک‌های ایران

سایت گل علیه رنکینگ تیم ملی در فیفا

شرایط پیچیده تیم زنان عراق در تهران

معرفی نفرات برتر کشتی فرنگی جام تختی

2 نقره و 2 برنز قایقرانان در مسابقات قهرمانی آسیا

بدبینی متفکر آمریکایی به تاثیر حملات پهپادی اوکراین

7 گیگ اینترنت رایگان ببر! همه‌چی راحته، بدون قرعه‌کشی و معطلی

پایداری روند تامین آب شرب در کشور

آمادگی کامل شبکه بانکی برای خدمت‌رسانی به مردم

شیفت‌های پخت نان افزایش یافت

اطلاع رسانی رسمی درباره بازار سرمایه قبل از گشایش بازار اعلام می‌شود

سندیکای صنایع کنسرو ایران خبر از ثبات تولید و توزیع محصولات کنسروی داد

پروازهای فرودگاه مهرآباد تا اطلاع ثانوی لغو هستند

بسته شدن موقت بازار تتر به دستور بانک مرکزی

قیمت گوشت قرمز 23 خرداد 1404 مشخص شد

سقوط قیمت بیت کوین به 103 هزار دلار همزمان با حمله هوایی اسرائیل به ایران

آموزش چند حرکت اصلاحی ساده برای کاهش درد سیاتیک

ساکت الهامی: حاضرم جانم را برای ایران بدهم

هم اکنون حجم آتش پدافند علیه هواپیماهای متخاصم صهیونیستی

تسنیم: ایران خلبان زن اسرائیلی را اسیر کرد

فیلم منتشر شده از برخورد موشک‌های ایران به مناطقی در تل‌آویو

هم اکنون تل‌آویو

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «حسینی نسب خلیل آبادی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهید معظم سردار «علی حیاتی»

چگونه خطر چاقی دوران کودکی را پیش‌بینی کنیم؟

توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا

روزنامه نگار مشهور آمریکایی: دولت اسرائیل خطری برای یهودیان سراسر جهان است

چه سناریوهایی برای مذاکرات هسته‌ای قابل تصور است؟

تردد مسافران از مسیر دریایی کیش به چارک طبق برنامه ادامه دارد

علائم و عوامل درد سیاتیک چیست؟

بُهت و شوک بازیکنان و اعضای تیم ملی والیبال پس از پایان بازی با آمریکا و شنیدن خبر تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران

هانیه رستمیان در تپانچه بادی جام جهانی هشتم شد

از توان رئیس بنیاد شهید برای تقویت خدمات به ایثارگران بهره می‌بریم

سیاتیک رگ نیست

مراقب سکته قلبی خاموش باشید

200 میلیون یوروی رئال برای رقابت با بارسا

تست فرمول پدری روی دو ستاره همیشه مصدوم

اینتر با من تماس نگرفت، ایتالیا حالم را بد می‌کند!

آخرین آمار امدادرسانی به مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به کشور

آرامش کامل در لرستان؛ مردم با اطمینان زندگی روزمره خود را ادامه می‌دهند

🎬سخنرانی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

🎬شصت ثانیه خبری استانداری لرستان

گام‌های بلند برای رفع دغدغه‌های ایثارگران لرستان

پیام تسلیت مشترک امام جمعه خرم‌آباد و استاندار لرستان