توافقی که به سود آمریکا بود اما برای اسرائیل نه
سیاسی
بزرگنمايي:
ندای لرستان - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
این توافق توقف حملات حوثیها به اسرائیل را شامل نمیشود. بلافاصله پس از پیام دونالد ترامپ و وزیر امور خارجه عمان، سخنگوی حوثیها تأکید کرد که حملات به اهداف اسرائیلی، بهویژه در پاسخ به درگیریهای جاری در غزه، ادامه خواهد یافت. این موضوع نگرانیهایی را در میان مقامات اسرائیلی ایجاد کرده است، زیرا امنیت آن همچنان در معرض تهدید قرار دارد و احساس میکنند که امریکا بدون توجه به آنها و منافع و نگرانی آنها با حوثی ها به توافق رسیده است.
مایکل گوردون-وال استریت ژورنال| در 6 مه 2025، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا اعلام کرد که کشورش پس از توافق با گروه حوثیهای یمن، حملات هوایی خود را متوقف خواهد کرد. این توافق، که با میانجیگری عمان حاصل شد، بر اساس تعهد حوثیها به توقف حملات به کشتیهای آمریکایی در دریای سرخ و خلیج عدن شکل گرفت. در پاسخ، آمریکا نیز عملیات نظامی خود را که از مارس 2025 آغاز شده بود، به حالت تعلیق درآورد.
همچنین دولت عمان نیز در پیامی اعلام کرد که توانسته میان امریکا و حوثی ها میانجیگری کند و عملیات نظامی میان دو طرف متوقف شده است.
با این حال، این توافق توقف حملات حوثیها به اسرائیل را شامل نمیشود. بلافاصله پس از پیام دونالد ترامپ و وزیر امور خارجه عمان، سخنگوی حوثیها تأکید کرد که حملات به اهداف اسرائیلی، بهویژه در پاسخ به درگیریهای جاری در غزه، ادامه خواهد یافت. این موضوع نگرانیهایی را در میان مقامات اسرائیلی ایجاد کرده است، زیرا امنیت آن همچنان در معرض تهدید قرار دارد و احساس میکنند که امریکا بدون توجه به آنها و منافع و نگرانی آنها با حوثی ها به توافق رسیده است.
عملیات نظامی آمریکا، با نام "عملیات سوارکار خشن" (Operation Rough Rider)، بیش از یکهزار حمله هوایی در طول 50 روز را شامل میشد و به کاهش قابل توجهی در حملات حوثیها به کشتیهای تجاری منجر شد. با این حال، این عملیات با هزینههای مالی بالا و خساراتی از جمله از دست دادن تجهیزات نظامی مواجه شد. گفته شد که از آغاز به کار دولت دونالد ترامپ، ایالات متحده برای انجام این حملات دست کم یک میلیارد دلار هزینه کرده است.
تحلیلگران معتقدند که این توافق، اگرچه به کاهش تنشها بین آمریکا و حوثیها کمک کرده است، اما به دلیل ادامه حملات به اسرائیل، نمیتواند بهعنوان یک راهحل جامع برای بحران منطقهای تلقی شود. برای همین اسرائیلیها آن را صرفا توافقی امریکایی – یمنی بدون توجه به تهدیدات موجود در منطقه، بهویژه علیه خودشان میدانند.
همچنین، این توافق ممکن است بر مذاکرات هستهای بین آمریکا و ایران تأثیر بگذارد، زیرا ایران بهعنوان حامی اصلی حوثیها شناخته میشود و این موضوع میتواند در جریان مذاکرات به سود ایران عمل کند و از سوی دیگر محرکی رو به جلو برای پیش بردن گفتوگوها باشد. گفتوگوهایی که انتظار می رود روز یکشنبه 12 مه دور چهارم خود را آغاز کند.
در نهایت، این توافق نشاندهنده تغییر در رویکرد سیاست خارجی آمریکا در منطقه است، که احتمالا به فاصلهگیری از استراتژیهای اسرائیل منجر میشود و تأثیرات بلندمدتی بر روابط دوجانبه و ثبات منطقهای داشته باشد. چیزی که به هیچ وجه باب میل اسرائیلیها نیست. اسرائیلی که در غزه هنوز میجنگد و برای تداوم جنگ به حمایت همهجانبه امریکا بهویژه پشتیبانی نظامی آن دل خوش کرده است.
بازار ![]()
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۶:۱۹
-
۶ بازديد
-

-
ندای لرستان
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1026125/