ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ ایران و زنان سیاسی

سرمقاله ایران/ ایران و زنان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایران / «ایران و زنان» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم علی ربیعی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یکی از چالش‌های بنیادین در ایران پیرامون حضور و مشارکت زنان در همه عرصه‌ها، به فقدان یک نظریه مشخص و منسجم درباره جایگاه زنان در جامعه به صدسال اخیر برمی‌گردد. در حقیقت، ایران در مواجهه با نقش زنان دچار قطبی‌سازی شده است که مانع از تحقق نگاه جامع و دقیق به مسأله حضور آنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی است. این شرایط باعث شده است تا زنان در یک دوره تاریخی (به صورت تحمیلی) به‌عنوان ابزار تغییرات فرهنگی معرفی شوند و در دوره‌ای دیگر در سطوح مختلف جامعه، مورد حذف و پنهان‌سازی قرار گیرند.
در دوران پهلوی، زنان به طور اجباری، به‌عنوان نماد تحولات و تغییرات فرهنگی به تصویر کشیده شدند. اما این نگاه بیشتر بر مبنای استفاده ابزاری از زنان و نه یک رویکرد مشخص توسعه‌ای بنا شده بود.
بر این اساس تصویری که ساخته شد، غیرواقعی و سطحی بود و به جای تمرکز بر حقوق واقعی و مشارکت مؤثر زنان، بیشتر به تبلیغات و زیباسازی تحولات اجتماعی پرداخته شد. سطحی‌نگری نسبت به توسعه و پیشرفت باعث شد شبیه شدن مظاهر اجتماعی و فرهنگی به کشورهای توسعه‌یافته ملاک قرار گیرد. در این دوران زنان به نوعی مدار تحولات تعریف می‌شدند. اما در حقیقت این امر از عمق مطالبات و نیازهای آنان فاصله زیادی داشت.
پس از انقلاب اسلامی و با گذشتن از دهه پنجاه بویژه سال‌های پایانی این دهه که زنان در کانون تحولات سیاسی و اجتماعی قرار داشتند؛ به دلیل نبود اجماع و نبود توافق بر سر تعریف جایگاه زنان، با نوعی افراط در پنهان‌سازی و حذف زنان از عرصه‌های عمومی مواجه شدیم.
بازار
در یک جدال نظری و تسلط و هژمونی یافتن برخی مشرب‌های فکری به‌رغم ظرفیت بزرگ دینی و دیدگاه‌های روشن و راهگشایی‌هایی که وجود داشت، نادیده‌انگاری به حدی رسید که بر اساس دیدگاهی خاص در برخی از استان‌ها شنیده می‌شد که نباید تصویر و حتی نام زنان برسنگ مزار آنان نوشته شود. در این روند نه تنها حضور زنان در عرصه‌های مختلف محدود شد، بلکه در ساختار اجتماعی هم به شکلی فراموش شده و غیررسمی درآمدند. با گذر از این دهه‌ها به تدریج رویکردهای میانه‌روتری در مواجهه با زنان پدیدار شد، اما هنوز یک نظریه بومی و معتبر مبتنی بر واقعیت‌های اجتماعی، فرهنگی و تحولات در حوزه بانوان، پیرامون جایگاه زنان شکل نگرفته است. نظریه‌ای که بتواند بطور مشخص، جایگاه و نقش زنان در سیاست و قدرت در کنشگری‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را با توجه به فرهنگ و واقعیت‌های اجتماعی ایران تعریف کند.
من بر اساس تبیین برخی شواهد علمی و عینی معتقدم بدون تردید تحولات آینده ایران در همه عرصه‌ها، زن‌پایه خواهد بود.
با این وصف روندهای دهه‌های اخیر مسأله را پیچیده‌تر نیز کرده است. شواهد نشان می‌دهد همزمان با تغییرات فرهنگی و سرعت تحولات ارزشی و نگرشی در جامعه و فقدان یک نظریه مبتنی بر تمامی واقعیات اجتماعی و مشترک درباره جایگاه زنان در مقابل سیاست‌های غیرواقعی، دوقطبی‌هایی را پدید‌ آورده و تشدید خواهد کرد.
افزایش کمی جمعیت زنان و نیز تغییرات کیفی از قبیل پیشی گرفتن میزان تحصیلات آنان از مردان، بدست آوردن مشاغل تخصصی بیش از گذشته، در کنار تغییرات ارزشی نسل‌های جدید (به طوری که پسران و دختران با عبور از ارزش‌های بقا دارای ارزش‌های ابراز وجود شده‌اند و در دختران شدت بیشتری دارد)، کانون اصلی ارزش‌های ابراز وجود مبتنی بر ارزش‌های حق انتخاب شکستن مرجعیت، اقتدار و مواردی شبیه به این است؛ این تغییرات ارزشی به همراه تغییرات جمعیتی، عامل اصلی ایجاد تعارض بین ارزش‌های جاری و رسمی شده و در پدیده‌هایی مثل پوشش اجباری چالش و تعارض‌آفرین شده است. در نتیجه یک خوانش در برخی تفکرات تصمیم‌گیر شکل گرفته است که زنان به‌عنوان عاملین بی‌ثبات‌سازی جامعه و تهدیدی برای نظم اجتماعی معرفی می‌شوند. این روند سبب به حاشیه راندن جایگاه و نقش واقعی زنان شده و بسیاری از مطالبات آنان نادیده گرفته می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1025875/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ سفر متوهّمانه با تله تشدید تنش!

سرمقاله جام جم/ فاصله‌گذاری آمریکا با اسرائیل

جزییات تصمیمات دولت برای صادرات مرغ از زبان وزیر جهاد کشاورزی

وزیر نفت: برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم

قیمت خرید تضمینی گندم تعیین شد

قزلجه: تا جایی که مقدور هست واردات گوشت قرمز را کاهش می‌دهیم

نوسان معکوس قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار ثابت ماند

ماجرای نیترات در هندوانه‌های صادراتی ایران چه بود؟

رشد 30 هزار واحدی شاخص کل بورس

افزایش 57 درصدی درآمد‌های مالیاتی لرستان

سهم 4 هزار و‌ 977میلیارد تومانی لرستان از درآمدهای مالیاتی

انهدام 2 باند سرقت مسلحانه در لرستان

راه شهدا اقامه بندگی و برپایی نماز اول وقت است

بررسی راهکارهای تقویت همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش لرستان

برق 212 مشترک پرمصرف در لرستان قطع شد

تولید با ارزش افزوده؛ پایان خام‌فروشی در دستور کار لرستان

کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان تشکیل جلسه داد

جذب سرمایه‌گذار شاخص اصلی ارزیابی مدیران در سال 1404 است

شایسته‌سالاری و نقش‌آفرینی نخبگان، شرط توسعه نظام سلامت استان است

🎬مراسم گرامیداشت روز استاد و تکریم اساتید نمونه

سرمقاله اعتماد/ درباره حکم تتلو

سرمقاله ایران/ تخریب شبکه‌های حمایتی رقیب؛ هدف ترامپ از اصلاحات اداری

آیا بروکر اوبکس فارکس مطمئن است؟ بررسی + مزایا و معایب

حد نصاب معاملات دولتی 1404 ابلاغ شد

هجوم مستاجران به خانه‌های نقلی

اظهارات سخنگوی دولت؛ از رفع فیلترینگ تا پنل‌های خورشیدی در ادارات

زمان قطعی برق لرستان امروز 24 اردیبهشت 1404

سومین گروه حجاج لرستانی از فرودگاه خرم‌آباد اعزام شد

ساخت و ساز در بام خرم‌آباد ممنوع شد

تصویب 12 طرح اقتصادی در لرستان

دستور توقف واگذاری بام خرم‌آباد/ با سلیقه‌سازی مخالفم

توزیع 129 میلیارد تسهیلات اشتغال‌ خرد در لرستان + فیلم

دومین پیش نشست کنگره یا یادواره ملی شهدای بهزیستی برگزار شد

دومین روز سمپوزیوم بازار گردشگری کشور های عضو اکو؛ از آموزش های بین‌المللی تا نمایش میدانی ظرفیت‌های کیش

پویش «اهدای خون خانواده» در لرستان آغاز شد

لزوم حمایت همه‌جانبه از تیم فوتبال خیبر خرم‌آباد

وصول 174 میلیارد درآمد مالیاتی در لرستان

امروز هجدهمین روز آلوده لرستان در سال جاری است

مدیرکل راهداری: بیشترین تصادفات جاده‌ای لرستان در کوهدشت رخ می‌دهد

ورزش و جوانان استان نیازمند تحولی اساسی است

سرمقاله هم میهن/ نه خانی آمده نه خانی رفته

انتقاد «کیهان» از روحانی: چطور باور کردید که «آقا اجازه»‌‌ها نظر آمریکا را وتو می‌کنند؟!

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ و غرب آسیا

تصویر بزرگ از تور ترامپ در خلیج فارس

رقابت نابرابر نیروی کار ایرانی با اتباع افغانستانی

انتظار تاثیر 1500 مگاواتی کاهش مصرف برق با تغییر ساعت ادارات

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ رالی اتریوم آغاز شد

طلای جهانی پس رفت

واردات پرابهام لوازم جانبی موبایل در سال 1403

گزارش صداوسیما از میراث آبی رئیس جمهورِ شهید