ندای لرستان

آخرين مطالب

وزیر آموزش و پرورش در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری :

آموزش هوش مصنوعی به 100 هزار معلم و دو میلیون دانش‌آموز / افزایش دو درصدی بودجه آموزش و پرورش فرهنگي

آموزش هوش مصنوعی به 100 هزار معلم و دو میلیون دانش‌آموز / افزایش دو درصدی بودجه آموزش و پرورش
  بزرگنمايي:

ندای لرستان -

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کاظمی؛ وزیر آموزش و پرورش شامگاه امروز جمعه 12 اردیبهشت ماه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در پاسخ به این پرسش که کدام معلم خود را به یاد دارد، اظهار کرد: دوران ابتدایی را در شهرستان اسدآباد شهرستان بیرجند گذراندم. وقتی مرور می‌کنم، از هر معلم یک درس گرفتم.
وی افزود: معلم پایه اول را به یاد دارم، خانم بیت‌چی بودند و نمی‌دانم در قید حیات هستند یا خیر. در دوران راهنمایی و متوسطه نیز معلمان خوبی داشتم که هر کدام بر ابعاد مختلف زندگی من تأثیر داشتند.
وی با اشاره به این‌که سال 1373 در شهر باخرز معلم بودم و در مشهد هم در مقاطع مختلف تحصیلی تدریس کرده‌ام، ادامه داد: برخی از دانش‌آموزانم اکنون معلم هستند و یا از چهره‌های علمی و مطرح کشور به‌شمار می‌روند.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه به فعالیت برخی مدارس با تنها یک دانش‌آموز اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای جمهوری اسلامی این است که نرخ پوشش تحصیلی دانش‌آموزان را از کمتر از 40 درصد به بیش از 96 درصد رسانده‌ایم.
کاظمی تصریح کرد: برای یک دانش‌آموز نیز معلم می‌فرستیم و اکنون هزار مدرسه داریم که فقط یک دانش‌آموز دارند و معلمی که مسیر طولانی را طی می‌کند، به عشق آموزش این کودکان گام برمی‌دارد.
وی با تأکید بر این که آموزش و پرورش در تمام نقاط مورد نیاز در دوره ابتدایی مدرسه دارد، افزود: تربیت نسل آینده‌ساز حتی یک نفر برای ما مهم است.
کاظمی در ادامه این برنامه به توسعه عدالت آموزشی و محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌های مهم نظام تعلیم و تربیت در دوران پس از انقلاب اسلامی، این بود که آموزش و پرورش اولویت اول دولت‌ها نبوده است. از این مسئله آسیب‌های بسیاری را در جامعه شاهد بوده‌ایم.
وی گفت: در این دولت بزرگ‌ترین اتفاقی که افتاده، آن است که رئیس‌جمهور برای اولین بار آموزش و پرورش را اولویت اول دولت قرار دادند و تاکنون 27 جلسه با مسئولان وزارت آموزش و پرورش برگزار کرده‌اند. رئیس‌جمهور دو مسئله مهم توسعه عدالت و محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی و ایجاد فضای استاندارد برای کار معلم را مدنظر دارند.
کاظمی بیان کرد: البته هنوز با استانداردها فاصله زیادی داریم. اگرچه در کارهای بزرگی شده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ارتقای کیفیت مدارس بخش دیگری از گفتمان اصلی دولت است، گفت: موضوع فضا و تجهیزات، زیرساخت آن به‌شمار می‌رود. عدالت، روح حاکم بر نظام جمهوری اسلامی است و تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم. چارچوب اجرایی برای عدالت آموزشی طراحی کرده‌ایم تا در مسیر درست حرکت کنیم.
به گفته کاظمی؛ نظام مسائل فضاهای آموزشی کشور را در استان‌های مختلف شناسایی شده و تمام ظرفیت‌ها را به کار گرفته‌ شده است.
وی با اشاره به این‌که رویکرد ما اتکا به منابع دولتی نیست، گفت: بیش از 5 هزار تیم تشکیل دادیم و برای هر نقطه، یک تیم پروژه‌ای مشخص کردیم که به آنجا می‌رود، ظرفیت‌ها را شناسایی می‌کند و از آن استفاده می‌کند و هرجا کم آورد، کمک می‌کنیم.
کاظمی افزود: خیران مدرسه‌ساز سال گذشته 11 هزار میلیارد تومان را تعهد کرده بودند که بعد از ورود رئیس‌جمهور، این رقم به 18 هزار میلیارد تومان رسید.
کاظمی به تأمین امکانات در مناطق محروم اشاره کرد و گفت: مدارسی که تأسیس می‌کنیم، با استانداردهای لازم هستند. در کلات مردم یک مدرسه ساختند و در عرض چند ماه این مدرسه را با استانداردهای آموزشی مناسب آماده فعالیت است.
کاظمی با تأکید بر این که هدف اصلی ، کیفیت آموزشی است که در دو بخش دنبال می‌ شود، تصریح کرد: اگر قرار باشد کیفیت مدارس ارتقاء یابد، باید در دو مؤلفه کلاس درس، معلم و مدیریت تحول ایجاد شود. برای معلمان و کلاس درس، چهار برنامه داریم که از جمله آموزش و توانمندسازی معلمان، تحول در روش یاددهی و یادگیری، تغییر چیدمان کلاس درس و توجه به کنشگری دانش‌آموزان و تجهیزات سخت‌افزاری در کلاس است .
وی درباره توانمندسازی مدیران نیز گفت: تمرکز بر توانمندسازی مدیران به‌گونه‌ای است که قدرت برنامه‌ریزی و تحول در برنامه‌های پرورشی را داشته باشند و بتوانند از ظرفیت محیطی مدرسه استفاده کنند.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه به اجتماعات یادگیری برای افزایش کیفیت آموزشی در دوره ابتدایی اشاره کرد و گفت: اجتماعات یادگیری را ایجاد کردیم. گروه‌هایی به هم متصل شدند که می‌توانند تولید محتوا و به توانمندی خودشان کمک کنند.
وی افزود: 300 هزار معلم ابتدایی در این اجتماعات فعال شدند. این طرح امسال در شهر قدس اجرا شد و از سال آینده در کل کشور اجرا می‌شود.
وی گفت : همچنین جشنواره تولید محتوای یادگیری را ایجاد کردیم که تاکنون 45 هزار معلم در آن مشارکت کرده‌اند.
کاظمی با اشاره به تعریف جامع عدالت آموزشی، گفت: تغذیه دانش‌آموز، بهداشت و نیروی انسانی، همگی در بحث عدالت جای می‌گیرند. یکی از کارهایی که انجام دادیم، ایجاد قرارگاه عدالت آموزشی بود. معلمان در مدرسه البرز، دروس پایه دوازدهم را تدریس می‌کنند و آن را در اختیار دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی قرار می‌دهند. این برنامه تاکنون 20 هزار دانش‌آموز مدارس شبانه‌روزی را تحت پوشش قرار داده است.
وزیر اموزش و پرورش یکی از چالش‌های نطام تعلیم و تربیت را برنامه درسی حافظه‌محور و ارزیابی‌های غیرتربیتی دانست و گفت: در تلاشیم برنامه درسی را به سمت برنامه‌ای یکپارچه با کنشگری دانش‌آموز ببریم تا تربیت فقط محدود به کلاس درس نباشد.
وزیر آموزش و پرورش درباره فناوری‌های نوین گفت: سند ملی هوش مصنوعی در آموزش و پرورش طراحی شده و تابستان امسال با معاونت علمی و وزارت ارتباطات برنامه‌ریزی کردیم که صد هزار معلم و دو میلیون دانش‌آموز را آموزش دهیم.
کاظمی به وضعیت بودجه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در این حوزه دو چالش زیربنایی داریم که شامل کفایت منابع انسانی به لحاظ کمی و کیفی و دوم، توانمندی نیروی انسانی است. مدیر آموزش و پرورش اول مهر نگران است که چگونه کمبود نیروی انسانی را جبران کند. توانایی معلم نیز باید به‌طور مستمر به‌روز شود.در حوزه نیروی انسانی نیازمند تقویت دانشگاه فرهنگیان هستیم. این دانشگاه بیش از 90 مرکز و پردیس، 110 هزار دانشجو معلم و 1600 عضو هیئت علمی دارد. به لحاظ توانمندسازی، فضا و تجهیزات نیز اتفاقات خوبی افتاده است.
وی گفت: امسال 32 هزار ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان و رجایی داریم. نسبت استاد به دانشجو که قبلاً یک به 85 بود، اکنون به یک به 35 رسیده است.
وی به خروجی نیرو از آموزش و پرورش به دلیل بازنشستگی بالا اشاره کرد و گفت: باید از طریق آزمون استخدامی نیز معلم جذب کنیم. این افراد دو ترم مهارت معلمی را در دانشگاه فرهنگیان طی می‌کنند و این مسیر تأثیری بر مأموریت اصلی دانشگاه فرهنگیان که تربیت معلم از مسیر کنکور است، نخواهد داشت.
وزیر آموزش و پرورش به مجوز جذب نیرو از سازمان اداری و استخدامی اشاره کرد و افزود: مجوز جذب 85 هزار نفر را صادر شده است. دفترچه‌ها آماده شده و طی یک تا دو هفته آینده اطلاع‌رسانی می‌شود. تلاش می‌کنیم پذیرفته‌شدگان پیش از مهر آماده باشند. از این تعداد، 32 هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان و رجایی، 30 هزار نفر از طریق آزمون استخدامی و 3 هزار نفر از طریق آیین‌نامه جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان جذب می‌شوند. بخشی از ظرفیت استخدام نیز مربوط به استخدام بابای مدرسه است.
وی به وضعیت بودجه‌ای آموزش و پرورش اشاره کرد وگفت: در سال 1392 سهم آموزش و پرورش از بودجه حدود 10 درصد بود. در سال 1402 به واسطه اجرای رتبه‌بندی به 13 درصد رسید و مجدداً در سال 1403 به 10 درصد کاهش یافت. با این حال امسال در سال 1404 با حمایت مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه، سهم آموزش و پرورش 2.1 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: سال گذشته بهترین پایان سال را از نظر مالی داشتیم و حقوق معلمان برای اولین بار در 22 اسفند پرداخت شد.
وزیر آموزش و پرورش درباره رتبه‌بندی معلمان گفت: یکی از اتفاقات خوب دولت شهید رئیسی، اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان بود. دولت و کمیسیون آموزش و تحقیقات برای این امر تلاش فراوانی کردند.
وی افزود: البته در اجرا اشکالاتی وجود داشت که رسیدگی شد. به اعتراض 230 هزار معلم رسیدگی شد و رتبه‌ها مشخص شدند. همچنین آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی برای اجرا از مهر 1404 آماده و مصوب شده است و به دولت ارائه خواهد شد.
کاظمی تصریح کرد: بخشی از چالش‌ها باید در این آیین‌نامه حل شود، از جمله رتبه‌بندی همکاران اداری و مسیر ارتقای آنهاست. در سال سوم رتبه‌بندی، فقط عده معدودی مشمول ارتقاء می‌شوند اما در سال چهارم، همه معلمان مشمول ارتقاء خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1024093/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بروجرد در آستانه ثبت جهانی شهر ورشو

صبح جمعه با جولانی

صد روز تکان‌دهنده در سیاست خارجی آمریکا

مشقت کار در تونل های زیرزمینی

مصوباتی که در دولت رئیسی، پوچ از آب در آمد!

از فشار تا گفت‌وگو

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

زندگی یا نمایش زندگی!؟

صدای پیامک ها بلندتر از قانون

نان گران می‌شود؟

اعطای تسهیلات تا سقف 4 میلیارد تومان به مشاغل خانگی

کارشناس انرژی دلایل ناترازی بنزین را شرح داد

شاهرخی: گرایش به رشته‌های مهارتی از اولویت‌های بازار کار لرستان است

آغاز تحول بنیادین در کلاس‌های درس ابتدایی با مشارکت 320 هزار معلم

دو سناریوی تعویق مذاکرات

تدارکات تندروها برای حذف دومین وزیر

مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟

بابک زنجانی در راه جاده مخصوص

قیمت سهام باارزش‌ترین شرکت جهان 4 درصد سقوط کرد

بانک‌هایی که چوب لای چرخ پرداخت تسهیلات قانونی می‌گذارند؛ دادگاهی می‌شوند

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب بدون اعلام دلیل، جرم است

تعویق در پرداخت وام ودیعه مسکن؛ تا شنبه امکان ثبت‌نام وجود ندارد

حراج شمش طلای مرکز مبادله فردا برگزار می‌شود

سهرابی: شهدای فرهنگی چراغ راه هدایت هستند

18 پروژه دارای ماهیت فرهنگی و اجتماعی در لرستان اجرا می‌شود

رافائل خرابکار

اخراج از کاخ سفید

زخم باز پوست شهر

نماینده سابق: ایران و آمریکا به زودی به میز مذاکرات باز می‌گردند

تعویق مبهم، تغییر مهم

بازی چهارم!

ادامه اوج‌گیری قیمت‌ها؛ سکه گران شد

آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد

تقاضای مصرف برق 9 هزار مگاوات افزایش یافت

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد

دلار دوباره افسار پاره کرد؛ مسئول بالا و پایین رفتن دلار و طلا کیست؟

موفق‌ترین استان کشور در ایجاد فرصت‌های شغلی

مشاعل غیر رسمی حدود 57 درصد بازار کار ایران را تشکیل می‌دهد

موافقت اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت برای دومین ماه متوالی

میلیاردها دلار ثروت ملی هر سال در پارس جنوبی دود می‌شود!

پیش‌بینی بارش‌های رگباری و پراکنده باران برای آسمان لرستان

شهرداران فصلی!

معضلی به نام شهرداران فصلی!

روبیو؛ کیسینجر جدید آمریکا

عنصر نامطلوب به دنبال تنش‌آفرینی

افشاگری درباره برج‌سازی برخی از نمایندگان مجلس

آیا 200 هزار تن برنج در بندر شهید رجایی سوخت؟

بازار خودرو شوکه شد؛ قیمت‌ها اوج می‌گیرد؟