ندای لرستان

آخرين مطالب

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟ سیاسی

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
باید با شجاعت و پایمردی، ته و توی این قضیه دربیاید که چه محموله ای و توسط چه کسانی یا چه شرکت یا نهاد یا افرادی در شرایط خطرناک و ویرانساز در میان جانها و اموال ملت گرامی به اسکله آورده شده است؟
سید مسعود رضوی| رویدادهای ناگوار و فجایع انسانی و طبیعی، وقتی تکرار می شود و آمار غیرطبیعی پیدا می کند، زنگهای خطر به صدا درآمده و باید نگران مخاطرات بزرگ بود. هرچه بنیان و پایه های یک جامعه و سرزمین مستحکم باشد، بازهم از فرسایش و لرزش و لغزش مصون نیست و در هر دوره نیاز به تقویت و بازیابی بنیانها و استحکامات دارد. آیا در طول دهه های اخیر، در حیاتی ترین عرصه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و انسانی، بنیانها و پایه های مقاوم را فراهم آورده ایم؟ 
ناترازیها و آمایش و فرسایش آب و زمین و جنگل و همه چیز، و عدم پاسخگویی به نیازهای روزافزون جامعه و فقدان کیفیت مناسب در موارد متعدد و آشفتگی فرهنگی و تعارض میان نیاز کوچه با صدا و سیمای رسمی وقوانین ناموافق با شرایط و شکیب جامعه و...، صراحتاً بیانگر پاسخ منفی به پرسش مذکور است. 
با این همه، جامعه همچنان پویشی مثبت از خود نشان داده و می دهد. مثلا در اوج فشار تورمی و قیمت بسیار بالای ارز و طلا در برابر افت قیمت ریال، خبر مذاکرات وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده ایالات متحده امریکا در پایتخت عمان، تا حدی تنش تورمی را کاهش داد و موجب خرسندی و آرامش بازار و به تبع آن افکار و هیجانات عمومی شد. 
انجام دور دوم مذاکرات عراقچی و ویتکاف در سفارت عمان در پایتخت ایتالیا باز هم نشانه پیشرفت بود، اما نوعی نگرانی ضمنی و شایعات نیز همراه داشت که جامعه را نگران کرد و بازار ارز و طلا را دوباره اندکی دچار تب و تاب کرد. دور سوم که شنبه در مسقط برگزار شد، نشانگر عزم ایران و امریکا برای دست یافتن به توافقی تاریخی است که سایۀ جنگ را از ایران و منطقه دور سازد و آرزوها و اوهام نتانیاهو و تندروهای داخلی و بی خرد را خاکستر خواهد ساخت. امیدوارم چنین شود.
این که از بازار ارز و طلا یا سکه مثال آوردم از آن جهت است که در زمستان اخیر بسیاری از مردم ایران، به هر دلیل، دارایی اندک و پس انداز و اموال خود را که حاصل عمری کار و زحمت بود، به صورت مستقیم یا از طریق بانک مرکزی با تاخیر چندماهه و یا از طریق شرکتهای ثبتی در رایانه ها و با تبلیغات زیاد، تبدیل کردند و شاهد بودم که در بازار مبادلات ارز هم همین شرایط ولی به صورت داد و ستد مستقیم یا حواله با نرخهای متفاوت برقرار بود. بورس هم داستان جداگانه داشت.
پس از شروع مذاکرات یکباره نوسان زیادی در بازار پدید آمد که بخشی از آن طبیعی نبود و نشان دهنده دلال بازی برای مکیدن دارایی مردم عادی و سوءاستفاده از افق نامشخص بود. بانک مرکزی باید برای جلوگیری از نوسانهای شدید و حفاظت از مردم و تعدیل شرایط اهتمام می کرد. قبلا در انتقاد از برکنارسازی وزیر اقتصاد و عملکرد بانک مرکزی نوشته ایم، ولی ممکن است با انفجار بندرعباس و اتفاقات و اخبار هفته‌های آینده، اختلالات و نوساناتی در بازار پدید آید و نگرانی و مشکلات را از اکنون تدبیر باید کرد.
اما مسئله بزرگ و اندوهبار، همچنان انفجار و آتش سوزی بندرعباس در اسکله بندررجایی است. غمِ جانسوز شمارِ کثیری از هموطان گرامی که در فاجعه ای بسیار دردناک کشته شده و صدمه دیده اند. حالا این غم را کجا بریم و به که گوییم؟ به قول کمال الدین اسماعیل:
بازار
بی پایمرد وصل، زِ غرقاب حادثات
کشتیِ عمرِ خویش به ساحل کجا بَرَم؟
باید با شجاعت و پایمردی، ته و توی این قضیه دربیاید که چه محموله ای و توسط چه کسانی یا چه شرکت یا نهاد یا افرادی در شرایط خطرناک و ویرانساز در میان جانها و اموال ملت گرامی به اسکله آورده شده است؟ مسئله البته بر سر چندین صفحه گزارش و چند اسم و تحقیقات اداری نیست. باید شفاف و واقعی گزارش کرد و عوامل حقیقی و علل راستین را معرفی و گزارش نمود و خاطیان به دست عدالت سپرد تا مردم بدانند می توانند در امنیت زندگی کنند. واپسین مسئله، دفاع از دولت ملی و هماهنگی با آن است. وزیر کشور خبری در مورد عدم استفاده هواپیماهای روسیه در خاموش کردن آتش سوزی بندر شهید رجایی اعلام می نماید. گویا برای لکه گیری و جلوگیری از گسترش آتش تشریک مساعی کردند. سفارت روسیه البته فیلم مزبور را هم منتشر کرد. 
ناگهان یک سایت خبری، با عنوان باشگاه خبرنگاران جوان، نوشت: «پس از اظهارات وزیر کشور دولت پزشکیان مبنی بر عدم استفاده از هواپیماهای روسی در عملیات اطفای حریق بندر شهید رجایی، سفارت روسیه در ایران فیلمی از مشارکت روسیه در این عملیات منتشر کرد.»!
قبلا هم یکبار در زمان کرونا در مورد سفارت چین چنین اتفاقی افتاد و یک بار برای همیشه باید هشدار داد به کسانی که در ایران عزیز و گرامی زندگی و کار می کنند، بدانند که دولت مستقر، دولت ملی است و وزیر کشور، وزیر پزشکیان نیست، وزیر کشور دولت منتخب ملت ایران است و هیچ کس حق ندارد رویاروی دولت برکشیده ملت و مورد تایید رهبری بایستد و جانب بیگانه ای را بگیرد، ولو آن کشور دوست و همسایه و همپیمان باشد. 

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023748/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطعه دوم جاده دره‌شهر ــ پلدختر کلنگ‌زنی شد

پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت روز معلم

ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!

تحلیلگر ارشد آمریکایی: برچیدن برنامه غنی‌سازی ایران غیرممکن است

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

به بهانه روز جهانی کارگر

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند

ساخت پروژه‌های مسکن به خود مردم واگذار می شود

وجود 323 تشکل کارگری و کارفرمایی در سطح لرستان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

تساوی استقلال خوزستان و خیبر خرم‌آباد

احمد جمشیدی، مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش شد

‍استاندار لرستان:‌ کارگران با وجود شرایط اقتصادی مسیر پیشرفت کشور را هموار کرده‌اند

جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و بررسی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری

بازدید از طرح‌های اقتصادی پیشران و اولویت‌دار سند توسعه شهرستان پلدختر

جلسه ستاد هماهنگی برداشت محصولات کشاورزی غلات شهرستان پلدختر

دیدار با شورای اسلامی شهر سراب حمام به مناسبت روز ملی شوراها

مهرۀ CFT را قبل از توافق نسوزانیم

مذاکره‌‏کننده جدید آمریکا کیست و چه می‌‏خواهد؟

نفرین میانکاله

اشغالگران ناگهان در آتش؛ علت: نمی‌دانند

«توبه» بابک زنجانی

انگشت اتهام به سمت «اتابک» در انفجار اسکله شهید رجایی

جهان دیوانه‏‌وار تسلیحات می‏‌خرد

روایت زیدآبادی از مناظره با حسین الله‌کرم

دلایل و زمینه‌های خودکشی دانش‌آموزان

آخرین برآورد از ثروت رمزارزی دونالد ترامپ

کارگران چه می‌خواهند؟ نگاهی به مطالبات معیشتی در روز کارگر

دارندگان چک بانکی بخوانند؛ بخشنامه مهم بانک مرکزی درباره رفع سوءاثر چک

کاهش 25 هزار تومانی دلار در یک ماه؛ شکاف ارز 20 هزار تومان کم شد

قیمت گوشت قرمز امروز 11 اردیبهشت 1404

کارگر نمی‌تواند یک اتاق 20 متری اجاره کند

برآورد یگ پژوهش؛ آتش 4 میلیارد دلاری «بندر»

گزارش زنده: استقلال خوزستان 0 - خیبر خرم آباد 0

گزارش زنده: استقلال خوزستان 0 – خیبر خرم آباد 0

تسهیلات پروژه 1832 واحدی آبشار خرم آباد کمتر از یک ماه دیگر برقرار می شود

محور برنامه های هفته معلم، تکریم مقام معلم و تشریح توسعه عدالت آموزشی باشد

راه حامیان دولت جدا شد؟

رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد

انفجار اسکله شهید رجایی؛ فرصت تندروها برای حذف؟

از اصفهان تا تهران پیامک برای زنان

خواب سنگین قیمت طلا؛ سکه و دلار کمی تکان خوردند

50 هزار شیبا رایگان بدون قرعه کشی فقط با ثبت نام بگیر ( فرصت محدود )

نرخ سود بین بانکی ثابت ماند

بیشترین بازدهی صندوق های سرمایه‌گذاری بورس در هفته دوم اردیبهشت 1404

پاسخ معاون پیشین وزیر به حل مشکل تورم

ورود تیم خیبر خرم آباد به ورزشگاه غدیر اهواز

گرم کردن تیم خیبر خرم آباد پیش از آغاز مسابقه