ندای لرستان

آخرين مطالب

10 استان با کمترین و بیشترین نرخ تورم در فروردین 1404 اقتصادي

10 استان با کمترین و بیشترین نرخ تورم در فروردین 1404
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تجارت نیوز / مرکز آمار، در نخستین گزارش خود درباره شاخص قیمت مصرف‌کننده در سال 1404، نرخ تورم سالانه فروردین را نسبت به ماه قبل از آن (اسفند 1403) افزایشی اعلام کرد. در این میان، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه کمترین نرخ تورم سالانه دارند و در مقابل، سمنان و آذربایجان غربی بیشترین درصد رشد قیمت‌ها ‌را تجربه کرده‌اند.
مرکز آمار در گزارش خود از شاخص قیمت مصرف‌کننده در فروردین 1404، نرخ تورم ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه کشور را نسبت به ماه قبل از آن افزایشی اعلام کرده؛ این در حالی است که نرخ تورم ماهانه در اسفند 1403، کاهشی و دو مورد دیگر افزایشی بودند.
بازار


به این ترتیب، نخستین گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده در سال 1404، نرخ تورم ماهانه فروردین را 3.9 درصد ثبت کرده است؛ این رقم افزایش 0.7 واحد درصدی نسبت به ماه قبل از آن نشان می‌دهد. از سوی دیگر، تورم نقطه به نقطه نیز با 1.8 واحد درصد افزایش، به 38.9 درصد رسیده است.
مرکز آمار، تورم سالانه کشور را را نیز 33.2 درصد اعلام کرده که گویای 0.7 واحد درصد افزایش در مقایسه با اسفند 1403 است.
جابه‌جایی 4 استان خراسان جنوبی، تهران، گلستان و مرکزی
بر اساس همین گزارش، از بین 31 استان کشور، همچون ماه گذشته، درصد رشد قیمت‌ها در 15 استان پایین‌تر از نرخ کل قرار دارد؛ این استان‌ها، به ترتیب از کمترین به بیشترین نرخ تورم، عبارت هستند از: سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، زنجان، همدان، یزد، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، البرز، لرستان، مازندران، خراسان جنوبی، تهران و قم.
تورم سالانه در 16 استان دیگر، بیشتر از متوسط کشوری است. این استان‌ها به ترتیب از کمترین به بیشترین تورم عبارت‌اند از: گلستان، خوزستان، مرکزی، گیلان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کردستان، کرمان، قزوین، خراسان رضوی، هرمزگان، اردبیل، اصفهان، ایلام، آذربایجان غربی و سمنان.
به این ترتیب، نرخ تورم سالانه در خراسان جنوبی و تهران، طی اسفند 1403، بیشتر از نرخ کل بود اما در فروردین 1404، به کمتر از آن کاهش یافته است. شرایط در مورد دو استان گلستان و مرکزی برعکس است؛ به عبارت دیگر، آنها در اسفند سال گذشته، تورمی کمتر از میانگین کشوری داشتند اما در فروردین به آن سوی فهرست رفته‌اند (در جایگاه دیگر استان‌ها نیز نسبت به اسفند 1403 تغییراتی دیده می‌شود که می‌توانید اینجا ببینید).
استان‌هایی با بیشترین و کمترین نرخ تورم
10 استانی که کمترین و بیشترین نرخ تورم سالانه را در فروردین 1404 داشتند، در جدول زیر آمده‌اند. روند رشد قیمت‌ها در همه آنها همچون کل کشور افزایشی بوده است.


جدول دوم، تغییرات تورم ماهانه و نقطه به نقطه را در این 10 استان نشان می‌دهد. نکته شایان توجه در این جدول، نرخ بالای این دو شاخص در برخی از استان‌هایی است که کمترین نرخ تورم سالانه را دارند.

ندای لرستان

جایگاه تورمی‌ استان‌ها چه تغییری کرده است؟
در فهرست استان‌هایی که طی فروردین 1404 کمترین نرخ تورم سالانه را تجربه کرده‌اند، نام‌ها تغییری نکرده‌اند اما در رتبه آنها جابه‌جایی‌هایی دیده می‌شود.
در عین حال، فهرست استان‌هایی که در آن سوی نمودار قرار دارند، هیچ تغییری نکرده است.
جدول زیر شرایط را نشان می‌دهد.

ندای لرستان

وضعیت متفاوت کرمانشاه و سمنان
جایگاه برخی از استان‌ها در فهرست کمترین به بیشترین نرخ تورم، از میانه‌های سال 1403 نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، تغییر چشمگیری کرد. همین وضعیت در فروردین امسال نیز ادامه یافته است.
در این میان، کرمانشاه و چهارمحال بختیاری، شرایط متفاوتی نسبت به سمنان دارند؛ چراکه نام دو استان نخست، طی فروردین 1403 در فهرست استان‌هایی با بیشترین نرخ تورم قرار داشت اما در ماه‌های اخیر، به آن سوی جدول رفته‌اند. سمنان اما روند برعکسی را پیموده است و از رتبه ششم به سی‌ و یکم رسیده؛ به گونه‌ای که در ماه‌های اخیر، بیشترین نرخ تورم را در کشور داشته است.
جدول زیر این تغییرات را نشان می‌دهد.

ندای لرستان

برای اطلاعات بیشتر، مطالعه سه گزارش تغییرات نرخ تورم استان ها در دولت‌ های سیزدهم و چهاردهم، تفاوت وزن مسکن در سبد خانوار، بر نرخ تورم استان‌ها تاثیر می گذارد و نرخ تورم بر قله 6 ماهه ایستاد پیشنهاد می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1022240/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان عملیات امدادی در کوهدشت؛ کودکی در میان فوتی‌ها نیست!

ادعای مدیرعامل لیگ برتری؛ کتک زدن در تهران، عادی سازی شد، پیروانی در خرم آباد کتک خورد!

پرونده قضائی برای حادثه تلخ کوهنانی تشکیل می‌شود

اسامی فوتی‌های حادثه کوهدشت؛ 7 جسد از چاه بیرون کشیده شد

اتفاق تلخ در کوهدشت؛ فوت 6 نفر برای نجات جان کودک گرفتار در چاه

فوتی‌های حادثه کوهدشت به 7 نفر رسید

جزئیات جدید از سقوط 8 نفر به چاه در کوهدشت/ 7 نفر فوت شدند

اسامی فوتی های حادثه کوهدشت؛ 8 جسد از چاه بیرون کشیده شد

عبدی تایید کرد: کارمندان خیبر، پیروانی را کتک زده‌اند!

حادثه تراژدیک پس از سقوط یک کودک در چاه کشاورزی در کوهدشت

پرواز مستقیم حجاج از خرم‌آباد به مدینه انجام شد

استاندار لرستان: فرودگاه خرم‌آباد ظرفیت عظیمی برای توسعه استان است

جزئیات دیگری از حادثه کوهدشت؛ افزایش فوتی‌ها به 4 نفر

ماجرای یک تراژدی؛ مرگ 6 عضو یک خانواده برای نجات یک نفر!

قهرمانی خراسان‌شمالی در مسابقات جودو جوانان کشور

سقوط 8 عضو یک خانواده در چاه

شکایت باشگاه پرسپولیس از عوامل اجرایی خیبر خرم آباد

کارشناسی داوری خیبر خرم آباد – پرسپولیس

لحظه بیرون آوردن یکی از اجساد در کوهدشت +فیلم

محبوس شدن 6 نفر در یک چاه آب در کوهدشت

محبوس شدن 6 نفر در یک چاه آب در کوهدشت؛ فوت 3 نفر تا کنون

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

بزرگداشت روز زبان و ادبیات فارسی در لرستان برگزار می‌شود

همسر علی علیپور خطاب هواداران خیبر خرم آباد: باید تاوانش را پس بدهید!

محبوس شدن 6 نفر از اهالی کوهنانی لرستان در چاه آب + فیلم

ضاربان افشین پیروانی دستگیر شدند

محبوس شدن 6 نفر در یک چاه آب در کوهدشت؛ تأیید فوت 3 نفر

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

لحظه دستبند زدن به ضارب افشین پیروانی +عکس

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

کسانی که پیروانی را کتک زدند، دستگیر شدند

افرادی که به افشین اپیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

دستگیری ضاربان مدیر پرسپولیس؛ یگان ویژه هر دو ضارب را بازداشت کرد

مسئولان ناترازی انرژی را تدبیر و مدیریت کنند

داد و فریاد مدیر فرهنگی پرسپولیس در خرم آباد/ حضور غیر قانونی مدیر پرسپولیسی در نشست خبری

آماده‌باش 195 حوزه امتحانی؛ لرستان مهیای برگزاری آزمون‌های نهایی شد

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟