ندای لرستان

آخرين مطالب

حجم تجارت کشور رکورد جدیدی ثبت کرد سیاسی

حجم تجارت کشور رکورد جدیدی ثبت کرد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - فارس /بر اساس آخرین آمارهای گمرک،‌مجموع صادرات و واردات کشور در 10 ماه امسال با رشد 8 درصدی از 103.8 میلیارد دلار گذشت.
بر اساس تازه‌ترین جزییات آمار تجارت خارجی ایران در 10 ماهه سال جاری، تجارت خارجی کشور 158 میلیون و 180 هزار تن کالا و به ارزش 103 میلیارد و 846 میلیون دلار بوده است.
از مجموع تجارت خارجی کشور، طی 10 ماهه امسال بالغ بر 127 میلیون و 396 هزار تن به ارزش 47 میلیارد و 755 میلیون دلار به صادرات غیر نفتی اختصاص داشت که از نظر وزن 12 درصد و از حیث ارزش 18 درصد افزایش یافت.بر اساس گزارش گمرک، چین با 12.3 میلیارد دلار، عراق با 10 میلیارد، امارات متحده عربی 5.9 میلیارد دلار و ترکیه با 5.5 میلیارد دلار عمده‌ترین مقاصد صادرات غیرنفتی ایران بود.
در این مدت همچنین 30 میلیون و 783 هزار تن کالا به ارزش 56 میلیارد دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن 3 درصد کاهش و از حیث ارزش 3 درصد افزایش نشان می‌دهد.
طبق اعلام گمرک، اقلام عمده واردات در این مدت از مبدا کشورهای امارات متحده عربی با 17 میلیارد دلار، چین 14.4 میلیارد دلار، ترکیه 9.9 میلیارد دلار و آلمان 1.9 میلیارد دلار بوده است.همچنین در این مدت 6.3 میلیارد دلار شمش طلا وارد کشور شده که با سیاست گذاری بانک مرکزی، بخشی از این واردات شمش برای رفع تعهد صادرکنندگان انجام گرفته که هم به نفع صادرکنندگان و هم اقتصاد کشور بوده است.

بر اساس این گزارش، بیش از 15 تن شمش طلا در 10 ماهه سال 1403 طی 68 جلسه حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ایران عرضه شد. در نهایت حدود 12.5 تن از این شمش ها در مقابل 17,9 تن تقاضا مورد معامله قرار گرفت که نشان از تامین 70 درصدی تقاضای صنعتگران طلا و جواهر کشور در این بازار دارد.
اما بر اساس گزارش بانک مرکزی نیز، از ابتدای سال جاری تا 15 بهمن ماه نیز این بانک مبلغ 57 میلیارد و 883 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خدمات، تامین کرده است.
در این مدت برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ 44 میلیارد و 790 میلیون دلار و برای خدمات، یک میلیارد و 129 میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی 9 میلیارد و 309 میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 2 میلیارد و 655 میلیون دلار ارز تأمین کرده که در مجموع طی مدت مذکور، 11 میلیارد دلار و 964 میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی با نرخ 28500 تومان و با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین شده است.
حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری نیز از ابتدای فعالیت این بازار تا چهاردهم بهمن ماه، 2 میلیارد و 277 میلیون دلار بوده است که به تفکیک نوع ارز شامل 3 میلیارد و 643 میلیون درهم، 771 میلیون دلار، 3 میلیارد و 77 میلیون یوآن، 88 میلیون یورو و 19 میلیون روبل بوده است.
طی این دوره 9 هزار و 47 معامله در نتیجه 13 هزار و 630ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی(مچینگ) انجام گرفت.البته ارزش معادل دلاری معاملات بازار ارز تجاری، تنها در روز گذشته 15 بهمن ماه 111 میلیون دلار بود که با احتساب آن، حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از ابتدای فعالیت این بازار تا امروز بیش از 2 میلیارد و 388 میلیون دلار بوده است.همچنین تعداد 4 هزار و 448 بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک های عامل در این سامانه انجام داده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1008738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دریاچه تمی، مرز 3 استان

جدول خاموشی برق لرستان فردا شنبه 20 بهمن 1403 | برنامه قطعی برق خرم آباد فردا شنبه 20 بهمن 1403

راه ارتباطی 60 روستای الیگودرز قطع شد

راه ارتباطی 60 روستا قطع شد

فرونشست زمین در ایران چقدر خطرناک است؟

تمایل مذاکره از سوی آمریکا و مشکلات ایران

دستور‌العمل اجرایی 5 فوریه ترامپ؛ آثار و پیامدها

پلنگ‌کُشی

دیپلمات پیشین: همه‌ چیز به تصمیمات ایران بستگی دارد

تحلیلگر ایرانی: ترامپ هنوز راه مذاکره و توافق را باز می‌داند

صادق زیباکلام: باید با آمریکا مذاکره کنیم

پیشنهاد غزه‌ای ترامپ؛ تاکتیک مذاکره یا رویای غیرممکن؟

دیدار رئیس سازمان زندان‌ها با خانواده شهید «سرمالیان»

اپوزیسیون؛ پول دارند اما اعتبار نه!

پیشنهاد مذاکره اقتصادی با آمریکا

اعتراف به تورم

پاستور و کاخ سفید در آستانه مذاکره؟

خاویار، پسته و زعفران برترین‌های محصولات کشاورزی در ایران

سقوط آزاد پژو 27 در بازار

سازمان بورس: برگزاری مجمع عمومی ایران خودرو مطابق مقررات بود

دقیقی: باید خیالمان از بقا در لیگ برتر راحت شود

تجدید میثاق مسئولان شهرستان بروجرد با شهدای انقلاب اسلامی در بهشت شهدا

محسنی اژه‌ای: مردم کوتاهی‌های ما را می‌بینند و تحمل می‌کنند

نمایشگاه مدرسه انقلاب در دبیرستان دخترانه شاهد بروجرد

تداوم تردد در محورهای مواصلاتی لرستان با وجود بارش سنگین برف

بارش برف در دلفان/ راه 50 روستا مسدود شد

بارش برف در الیگودرز+فیلم

بارش برف و یخبندان در شهرستان بروجرد؛ هشدار برای رعایت نکات ایمنی و احتیاط در تردد

تردد سخت در محور نورآباد به کرمانشاه بر اثر بارش برف+فیلم

نمایندگان لرستان خواستار رفع چالش‌های تولید، اشتغال و زیرساختی شدند

قم، میزبان عطر ایثار و شهادت در مراسم غبارروبی مزار شهدا

نشست صمیمی مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان فریدونکنار

برگزاری مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور

هدیه 1 اونس طلای خود را اینجا دریافت کنید!

درخواست افزایش 2 برابری وام خرید مسکن به بانک مرکزی رفت

حل مشکل دریافت غیرحضوری تاریخچه پلاک

گزینه تشویقی برای مهاجرت به روستاها

استاندار لرستان از پیش‌بینی 256 پروژه پیشران در این استان خبر داد

ورود قوه قضائیه به کشت گیاهان ممنوعه در الیگودرز‌

دقیقی: هواداران فردا یار دوازدهم را به معنای واقعی کلمه معنا کنند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

دقیقی: هواداران فردا یار دوازدهم را به معنای واقعی کلمه معنا کنند

اهمیت اجرای عدالت در تقویت اقتدار و امید در جامعه

ساختمان جدید پارک علم و فناوری لرستان به بهره‌برداری رسید

پیش بینی هواشناسی لرستان فردا | پیش بینی آب و هوا لرستان فردا 19 بهمن ماه 1403 | هواشناسی خرم آباد

شکوفایی دوباره؛ بازگشایی کارخانه کاشی بروجرد پس از 8 سال با تلاش قضایی

گامی محکم برای آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک

برف‌وباران در جاده‌های لرستان

خیبر – فولاد؛ فتح خیبر برای بقا در کورس، ماموریت سخت یحیی در خرم آباد

راه‌اندازی مجدد کارخانه سامان کاشی بروجرد پس از 8 سال تعطیلی

کم‌آسیب‌ترین راهکارها برای حل مشکلات صنایع انتخاب شود